Jeg kunne ikke dy meg. Måtte spørre følgerne mine om en ting.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SKRÅBLIKK: Jeg skal innrømme at jeg bruker en del tid på Instagram. Spesielt har «Instastories» tatt seg opp som tidsfordriv den seneste tiden. Med meningsmåling- og spørrefunksjon er det mange interessante svar å få. Jeg kunne ikke dy meg. Måtte spørre følgerne mine om en ting.

De er ikke den største gjengen, men en stor nok gruppe til å kunne fungere som representanter til mitt formål. De aller fleste som følger min profil befinner seg i aldersgruppen mellom 20 og 30 år.

Akkurat den gjengen jeg ønsket å spørre.

Spørsmålet var som følger: Leser du aviser? Det gledelige er at 55 prosent av de 109 som svarte, svarte ja. Der mer sørgelige er at 360 av dem som så «storyen» unngikk å svare. Selv om litt svinn i form av språkforskjeller og annet må påregnes, mener jeg det er rimelig å anta at de fleste av disse story-titterne tilhører nei-siden. Hvorfor ville man ellers ikke svare?

Denne gruppen i 20-årene ser ut til å være en vanskelig målgruppe for flere aviser. Kan ikke skjære alle over én kam, men jeg ser at mange unge sjeldent svinger innom nyhetssidene. Ei meddelte at hun ikke ville lese om elendighet, en annen mente abonnement var for dyrt.

Hva må så til for at «aviså» skal være interessant nok for mann og kvinne (25)? Jeg innser at jeg igjen må spørre på Instagram. Her ser de det nok dessverre ikke uansett ...


Artikkeltags