Vi trenger de gode forbildene

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SkråblikkEn av de flotteste forbildene i norsk idrett noensinne, skrev VG sist helg da Aksel Lund Svindal satte punktum for en fantastisk karriere. Det er ikke vanskelig å være enig i den beskrivelsen. Jeg har aldri møtt ham, men sett den utstrålingen og positiviteten han har vist både i medgang og motgang.

Sett fra utsiden har han alltid stått fram med et smil, tenkt positivt og snakket opp om ting, omtalt kritikkverdige forhold eller tendenser til usportslig oppførsel på en konstruktiv måte. Han har fokusert på det han selv kan gjøre noe med.

Fartsgjengen på alpinlandslaget har løftet hverandre fram gjennom mange år. Gjort hverandre gode og unnet hverandre suksess. Med Aksel Lund Svindal i front.

Det gjør ham til et forbilde og rollemodell.

Noen legger du så godt merke til. Heier litt ekstra på. På grunn av hvordan de framstår.

Du må liksom like Ole Gunnar Solskjær selv om du ikke holder med Manchester United eller Molde for den saks skyld. Rart det der. Hadde aldri trodd at jeg skulle håpe at ManU denne våren skulle vinne hver eneste kamp – bortsett fra mot Tottenham, da. Der går grensen. Og det hadde faktisk vært gøy om Liverpool vant Premier League i år. Eller?

Vi trenger de gode forbildene. Om de er i idretten, i næringslivet eller frivillig arbeid. Og vi skulle så gjerne hatt noen blant verdens toppledere...

Artikkeltags