KARMØY: Irene Gautesen Langåker og Arvid Alsaker i familiemenigheten synes det gjelder å ta vare på hverandre, uten å ta på hverandre nå. Da de ville finne på en familieaktivitet gjaldt det å være kreative.

– Vi tenkte på hva en kan gjøre som er kjekt i lag, uten å byte noen regler, forteller Langåker.

Resultatet av idémyldringen er at de inviterer til bilrebus på påskeaften.

– Vi har hatt bilrebuser tidligere, ofte for ungdommer. Det har alltid vært knallkjekt, forteller Alsaker.

Livesending

Denne gangen har de gjort en del ut av det. Det hele styres fra livesending på Facebook.

I studioet i Sarons lokaler kommer celebre gjester som ordfører Jarle Nilsen, TV Haugalands Knut Netland, Per Inge Eriksen fra Åkrehamn vekst, prest Sveinar Medhaug og leder for Åkra IL Helge Hammersland. De får også besøk fra en ungdom som ikke får konfirmert seg i år.

– Sendingen kan være underholdning for dem som ikke har bil eller av andre grunner ikke kan være med på rebusen. Det er naturlig at vi snakker om korona, men vi vil også trekke fram de kjekke og positive historiene fra gjestene. Det blir musikk og underholdning, lover Alsaker.


Trekker vinner

I livesendingen vil også rebusene bli gitt én etter én. Så gjelder det å kjøre til riktig sted, der en blir møtt av en vakt på post. Initiativtakerne lover premier.

– Vi trekker en vinner mellom alle som har kjørt til posten. Så det gjelder ikke å komme fortest fram, sier Langåker, som også legger til at de har tenkt både korona- og trafikksikkerhet ved valg av rebusposter.

– Fordelen med å legge det til påskeaften kl. 18 er at det er lite trafikk langs veiene, legger Alsaker til.

For alle

Langåker og Alsaker understreker at bilrebusen er for alle som vil være med, og at en ikke trenger å ha tilknytning til menigheten.

– Dette er menighetens bidrag til den felles dugnaden, og henger sammen med visjonen vår om å være nær Åkra. Det er en annerledes påske for mange. Bilrebus kan være kjekt for hele familien, sier de.

Initiativtakerne oppfordrer til å følge Folkehelseinstituttets råd, og at en holder medlemmer fra én husstand i én bil.