Ap faller og faller

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dersom man ser på meningsmålingene kan Høyre være Norges største parti ved neste stortingsvalg. Det blir i så fall et sviende nederlag for Ap og Jonas Gahr Støre.

Likevel viser de samme målingene at det går mot en rød/grønn regjering ved neste korsvei. Og med det Støre som ny statsminister. Men Støre er avhengig av både Sps og SVs støtte. Og kanskje også fra Rødt og MDG.

Lite har gått Aps vei siden Jens Stoltenberg styrte skuta. Jonas Gahr Støre har ikke hatt den samme appellen til velgerne som flere andre Ap-ledere. Det kan det være flere grunner til. En av dem er nok at vanlige arbeidsfolk har hatt vansker med å identifisere seg med millionæren fra Oslos beste vestkant.

Men det er ikke bare Støre som er grunnen til at partiet faller på målingene. Heller ikke nestlederne har nådd tilstrekkelig fram til velgerne. Blant annet har arvtakeren til Trond Giske, Bjørnar Skjæran, vært så å si usynlig.

Samtidig har ikke Giske-saken vært positiv for partiet. Mildt sagt.

Da ligger Høyre bedre an. Partiet har et drøss med synlige kandidater som kan overta ledervervet når Erna Solberg en gang ikke vil mer.

Men målinger er ikke valg, og det er fortsatt ett år til det, så mye kan skje. Både Venstre og KrF har tidligere vist at de kommer over sperregrensen når alvoret melder seg.

Det kan også bli helt andre konstellasjoner med neste valg. Sp har vært med i borgerlige regjeringer før de gikk i allianse med Ap og SV.

Det kan skje igjen, selv om lite tyder på det i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken