Åpent brev til avdelingsleder park Vegard Forberg

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg sendte en forespørsel 12.07. til Haugesund kommune om de kunne kantklippe gangstien som går fra Nylandsfeltet (Skåredalen) og ned til gangstien ved Eivindsvatnet. Noe de har gjort hvert år så lenge jeg har bodd her.

Svaret jeg fikk av deg den 14.07. klarte jeg ikke stå ubesvart.

«Dette er en turveg som ikke er regulert gangveg. Det er ikke avsatt midler til noen form for vedlikehold/ skjøtsel av denne strekningen. Om velforeningen ønsker og gjøre noe dugnadsarbeid, er dette en mulighet.

Ta kontakt i forkant av en eventuell dugnad»

Denne gangstien er skiltet med gangsti (se bilde). Hvis feilskilting må det være eneste turveg som ikke skal vedlikeholdes med lyktestolper (se bilde) i Haugesund. Som tidligere velforeningsleder i fire år så er dette for stort for dugnad. Dugnader i regi av velforeningen skal være lettere vedlikeholdsarbeid av lekeplasser. Beboernes hageverktøy er heller ikke dimensjonert for denne typer arbeid. Flere vil kunne stå igjen med ødelagt verktøy, og mange ville da vært med på dugnad? Med deres personell og utstyr er jobben gjort på en halv time.

Denne gangstien brukes daglig av personer som skal sykle til og fra jobb, skole, trening, eller ta bussen. Er det ikke denne type fremkomstmiddel dere ønsker at beboerne skal bruke?

Skal byens beboere bli lokket over til å bruke buss eller sykkel må det være tilrettelagt fra der de bor til der de skal.

Jeg mistenker at deres tankegang er at så lenge det bare er en så mase så blir det ikke gjennomført.

Jeg kan sette meg ut på gangstien å få alle brukerne til å sende mail om å få dette gjort. Det blir mer tidkrevende for dere å svare alle, enn å bare gjøre selve jobben.

På vegne av veldig mange av Skåredalens befolkning håper vi du tar en prat med «pengemannen» i kommunen slik at denne gangstien kan bli vedlikeholdt, slik at den ikke gror igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken