Bare pinlig

Radio Haugaland har aldri vært noen konkurrent  til Haugesunds Avis.

Radio Haugaland har aldri vært noen konkurrent til Haugesunds Avis. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI en ytring sist lørdag tar ansvarlig redaktør Einar Tho i Haugesunds Avis radiovert Egil Martin Solberg i Radio Haugaland i skole. Dette på grunn av en kommentar Solberg kom med.

Det er lett å forstå at Tho mener kommentaren var pinlig – ikke minst etter drapet på George Floyd. Spørsmålet er likevel om Solberg relaterte kommentaren til den grusomme hendelsen i USA – og som førte til en rekke demonstrasjoner over hele verden.

For kommentaren Tho reagerer på var: «Du har fått så god farge, Alf, at du ser nesten ut som en neger.»

Saken er imidlertid den at det Solberg sa dessverre ikke er av ny dato. Og han er ikke alene om det. Det er flere som kommer med lignende kommentarer uten å tenke noe over det. Det behøver på ingen måte å ha noe med rasisme å gjøre.

Samtidig hevder Solberg på sin Facebook-status at dette var et gammelt klipp, og som ikke hadde noe med drapet på Floyd å gjøre.

Solberg stiller også spørsmål om Tho med dette utspillet ville ramme en konkurrent.

Det siste faller på sin egen urimelighet. Radio Haugaland har aldri vært noen konkurrent til Haugesunds Avis. Det kan være at de får en og annen annonse som storebror også gjerne skulle hatt, men heller ikke mer.

Haugesunds Avis har så å si omtrent monopol på alt stoff og nesten det som er av reklame på Haugalandet. De andre må nøye seg med smuler. De største er alltid størst. De blir mest lest.

Men det er ingen hemmelighet at verken Haugesunds Avis og andre medier på langt nær får de annonsene de ønsker. Og at staten heller ikke kompenserer tapene deres.

Drapet på George Floyd var en forferdelig handling, og kan på ingen måte forsvares. Millioner av mennesker var vitne til politimannen som i åtte minutter sto på halsen på Floyd som ikke kunne gjøre noe annet enn å be ham stanse. Helt til han ikke klarte å puste lenger.

Dette var rasisme satt i praksis, og derfor var kommentaren fra Solberg ikke noe mer enn det Tho skriver. Pinlig.

Men heller ikke mer. Det blir pinlig, det også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags