Brann i Haugesund

Vestlandet har de siste årene dominert norsk toppfotball. Sammen med Rosenborg.

Vestlandet har de siste årene dominert norsk toppfotball. Sammen med Rosenborg. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNoe forsinket, men det betyr ingenting. Alle fotballfrelste ser fram til serieåpningen.

Og allerede torsdag spiller FK Haugesund mot Brann, et av flere interessante vestlandsoppgjør. For med årene er det Vestlandet som har dominert Eliteserien. Sammen med Rosenborg.

Men laget fra Trondheim er ikke som den en gang var. Det er slutt på den tiden da Rosenborg kunne bestille gullet lenge før serien startet. Nå ser det ut som om det er Molde som skal høste laurbærene, og representere Norge ute i Europa.

Det kom en forsmak på det allerede i fjor, da laget fra rosenes by nærmest utklasset de andre. Men Molde var ikke helt alene. I cupfinalen var det FK Haugesund og Viking som spilte til dans.

Den store festen ble det likevel ikke, etter tamt og nervøst spill. Minst tamme var Viking, og kunne derfor ta pokalen med seg hjem.

Dermed tapte et lag fra Haugesund nok en cupfinale, noe både Haugar og Vard hadde gjort før dem. Men det var ingen grunn til å fortvile - bare å komme til finalen var en stor prestasjon, selv om mange vil si at sølv er nederlag.

Selvfølgelig er det surt med en andreplass, etter å ha kjempet og slått seg fram til Ullevaal en hel sesong. Men den sure smaken forsvinner fort, når klubben og supporterne får den litt på avstand.

Og ingen skal si at ikke FK Haugesund har prestert siden klubben ble stiftet i 1992. Bare ett nedrykk på snart 30 år forteller det. Og Haugesunds stolthet har vært mer på øvre halvdel enn den nedre delen siden starten.

Nå er det klart for nye lodd og gevinster. Men det er en bismak opp i det hele. Bare 200 tilskuere får følge kampen mot Brann fra tribunen, og dermed mister laget sin femte spiller. Koronaen har fortsatt overtaket.

Andre får følge kampen på skjermen, og det er noe det også. Selv om det ikke gir den samme stemningen. Faren er at restriksjonene fortsetter noen måneder til, og at folk blir altfor husvarme hjemme i stua. Det kan i verste fall bety døden for flere klubber.

Men redselen for dette blir lagt vekk på torsdag. For selv med nesten tomme tribuner, kan en kamp som dette bli rene fyrverkeriet.

Som tidligere når Brann har gjestet Haugesund.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags