Byens fantastiske barn og unge

Barn er bra!-avisa i samtale med kommunaldirektør Simon Næsse

Barn er bra!-avisa i samtale med kommunaldirektør Simon Næsse Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter å ha tilbrakt høstferien for 32. gang med barn og ungdom i Haugesund er jeg stadig overbevist om at jeg kan gå framtiden trygt i møte. Vi kan snakke om barn og unge «den gang, og nå» som om alt var så meget bedre tidligere. Men, saken er at barn og ungdom har naturlige egenskaper til å være kreative, vise omsorg og ta ansvar når de får sjansen. Nå som tidligere. Barn er bra!-festivalen viser oss dette gang på gang. Jo da, vi er mange voksne som forbereder denne festivalen hele året, men selve festivalen er bygget på at den er -for, av og med barna. Og med plass til alle barn.

I en tid hvor vi sloss mot en pandemi er vi spesielt glade og fornøyde med at vi har kunnet gjennomføre en festival i år. Vi har fulgt oppfordringen fra barneombudet, og alle som har fryktet passivitet i barne- og ungdomsarbeidet, ved å gjøre alt vi kan for å kunne ha en trygg Barn er bra!-festival. Så langt vi vet ble det en trygg ramme for alle. Barn og ungdom har hatt et frodig fellesskap en hel høstferie. Vennskap er knyttet og store opplevelser har stått i kø. Suksessfaktoren i Barn er bra!-festivalen er det enkle faktum at barn og ungdom selv er «stjernene» og skaperne. På denne måten ser vi hvor rike vi er.

Vi snakker om flere hundre barn og 150–200 ungdom som vil være ledere. Tenkt det! Flere enn de vi kan ta imot har lyst til å være ledere i denne festivalen. Jeg vil gjerne benytte denne anledningen til å takke alle ungdommer som vil være ledere og omsorgspersoner for barn. Det er et vakkert syn!

Under festivalens 20 års jubileum sa H.M Dronning Sonja etter sitt besøk at «Haugesund får mange gode ledere av slikt». Ja, nettopp. På samme måte når vi hele året satser på barne- og ungdomsarbeid i byen vår. Her legger vi til rette for vår egen framtid.

Takk til alle barn og unge som skaper fellesskap og glede. Jeg heier på dere!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken