Djupadalen, forvaltning av skogen og dens områder

Av
DEL

LeserbrevFørst må jeg referere til innlegg i avisen 09.05.2020 av Erik Vie vedrørende forvaltning av skogen i Djupadalen.
Artikkelen var kjempegod etter min mening og ga en skikkelig innføring i hvordan planen og tankegangen er for en best mulig forvaltning av skogen.
Jeg er også enig i at denne våren er Djupadalen blitt mer flittig brukt av byens befolkning etc.
Imidlertid må det nevnes at Djupadalen har vært utfartsstedet for byens befolkning i en årrekke.
For min del husker jeg tilbake som liten, hånd i hånd med mor og far. Lek ved vannet i «potetkjelleren», klatring i trær etc.. Senere med barn og barnebarn også i full firsprang og lek.
Sjelden alene, men som regel alltid en eller flere i fri utfoldelse og fysisk aktivitet.
Jo, sannelig er Djupadalen et herlig sted å ferdes og en skal ikke gå langt fra hovedtraseen gjennom Djupadalen før en kan få oppleve de fineste steder og «skatter».
For min del har jeg ferdes i Djupdalen 3 til 4 ganger i uken i mer eller mindre hele mitt liv. Fra jeg var ungdom har det gått i gåing, løping og utforsking av nye steder. Sannelig må jeg si at mange fine gode stunder er det godt å tenke tilbake på og Djupadalen skal benyttes videre.
Det som har opptatt meg den siste tiden er selvfølgelig arbeidene som er i gang med utgraving til den nye hytten som vi alle kan få gleden av med tiden. Dette er jo fantastisk!
Imidlertid er jeg mindre imponert av alle grenene som ligger slengt nesten langs hele hovedtraseen gjennom Djupadalen. Forstår det nesten slik i forhold til Erik sitt innlegg at disse skal bli liggende. Skjønner at dette kan være hensiktsmessig, men jeg kan ikke si at dette er noe vakkert syn og det vil jo gå en del år med forråtnelse og skjemmende farger nær traseen. Jeg har også fått en del kommentarer fra andre turgåere som synes dette er skjemmende. Etter min mening burde en her rydde noe finere opp. Etter selv å ha felt en god del trær på egen hånd, på hytte eiendommen i Sveio, har jeg god erfaring med at «det er ikke det å felle treet som tar tid, men saging av grenene og ikke minst oppryddingen».
Lykke til med drift, forvaltningen, ivaretakelsen og tilstedeværelse. Husk dette gjelder i grunnen oss alle!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags