Få Skudeneshavn til å se levende ut igjen!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skudeneshavn var en by fylt med glade mennesker og folksomme gater.

Hver lørdag var både barn og voksne ute og butikkene og cafeene var stappfulle.

Vi møtte venner, familie og bekjente og vi gledet oss alltid til å gå til «havn». Det var også turister fra her og der og de som bodde utenfor Skudeneshavn kom også. For å si det sånn, var det alltid mye folk i gatene, men slik er det dessverre ikke lenger.

Etter at ferjen som gikk fra Skudeneshavn til Stavanger sluttet å gå ble det så klart mindre turister og folk fra andre steder på øya. Det kom ikke mange besøkende med mindre noen skulle besøke Skudenes, vi merket godt at ferjen var borte. Gatene var enda folksomme av skudenesbuer selv om det ikke var like mange turister, men det ble mindre å mindre som åra gikk. Butikk etter butikk ble stengt ned og bruktbutikker tok over. Mange stoppet å handle i butikk og begynte å kjøpe alt på internett, og det førte til at mange av butikkene ikke hadde råd til å fortsette. Det er trist å se byen vår så tom når den en gang var så full av glade mennesker.

I det siste har jeg merket at hver gang jeg er med mamma og handler og det er uvanlig mye folk i gatene sier hun alltid at det er så gøy å se at det er folk i gatene og i butikkene. Jeg begynte da å tenke over at det aldri var slikt før. Vi tenkte ikke over om det var folk eller ikke, det var liksom bare vanlig at det alltid var mye folk.

Jeg vil at folk skal fortsette å bo i Skudeneshavn og ikke flytte bort fordi det ikke er noe som skjer her. Jeg vil føre tradisjonen å gå til havn på cafe på lørdagen videre til mine barn, og at de skal kunne bo i Skudenes uten at det er en nedstengt og tom by. Jeg vil at vår generasjon skal få byen til å se levende ut igjen.

For at vi skal kunne beholde butikkene i havn må vi begynne å bruke dem mer. Istedenfor å kjøpe alt på nettet må vi støtte de få butikkene vi har igjen for at de skal kunne fortsette, hvis ikke vil også de stenge ned som mange andre allerede har gjort. Vi må støtte det lokalet.

Vil du at mange av de i vår generasjon skal flytte bort og at butikkene skal fortsette å stenge ned? Hvis ikke, må vi ikke la det skje. Vi må bruke butikkene vi har sånn at vi kan la barna våre vokse opp i den fine byen vi har. Skudeneshavn har stort potensiale, og vi kan få gatene fulle av mennesker igjen hvis vi alle er med på å bygge byen opp igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken