Farvel til solidaritet

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mange videregående skoler i Norge gått over til VISMAinSchool som er et system som skal ta over for andre organisasjonsprogrammer. Dette har som hovedmål at elevene skal avholde korrekt antall timer i alle fag. Dette er jo i utgangspunktet ikke noe problem, men det fører med seg en del uheldige konsekvenser.

Kanskje den mest irriterende konsekvensen for elever er at det nå er et datasystem som styrer hvor disse timene legges i uken. Timeplanen er ikke fast. Dette betyr at det er utfordrende å f.eks. gå til legen, ta kjøretimer o.l. som mange ønsker å legge til fritimer og dager man er tidligere ferdig. Timeplanen endres nå fra uke til uke, og du må sjekke. Hver dag, hver uke, hele året.

En annen konsekvens er at alt som ikke er tilknyttet et fag innenfor 8–15 blir vanskeligere. Skole-Norge har samlet inn millioner til ulike organisasjoner som jobber for å bedre situasjonen til andre i verden. Operasjon Dagsverk, Gi en dag- kjent barn har mange navn.

De påstår på egen nettside «dagens digitaliserte samfunn er hvordan vi velger å bruke tiden vi har, viktigere enn noen gang.»

Jeg er usikker på at hensikten var å fjerne solidariske innsamlinger, men det er tilfellet. I hvert fall på den skolen jeg jobber på. 150 000 kr i året mindre til fattige barn i andre land. Borte.

Tiden vi har er viktigere, men gode gjerninger for andre er kanskje viktigere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken