Folk er redde og sjokkerte

Smittepilene peker feil vei, og det kan bli en trist og ensom høst dersom Norge må stenge ned igjen.

Smittepilene peker feil vei, og det kan bli en trist og ensom høst dersom Norge må stenge ned igjen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mange reagerer nå med sjokk og vantro på at Haugesund kommune ikke stenger av alle skjenkestedene. Rett nok har smittevernlegen stengt de tre pubene i Haraldsgaten som det er påvist smitte i. Men det er ofte de samme som går fra pub til pub, og ingen har garanti for at ikke flere av dem er smittebærere.

Om det skyldes tap av skattepenger som gjør at de fortsatt får holde åpent, skal være usagt. Flere leger og annet helsepersonell har uttrykt bekymring for at Norge skal bli helt stengt ned igjen. Og det med rette, kan det ses ut som.

De med makt og myndighet ser ut til å toe sine hender. Kanskje helt til smitten blir så omfattende at de ikke lenger har noe valg. Alle har vel våren i friskt minne. Mange eldre og andre som er utsatte for smitte ble sittende i boligene sine. Bare å gå i butikken var en prøvelse for flere. Andre – som ikke var i den verste risikosonen – ble henvist til hjemmekontor, hvor de i tillegg til jobben også måtte passe resten av familien.

– Bare pass på å holde avstand og vask hendene, kom det fra helsemyndighetene. Og det var det. Og for å gjøre en lang historie kort: Norge ble etter hvert så å si friskmeldt. Skoler, barnehager og grenser ble åpnet igjen. Og enda flere tryglet om å få mer plass og handlingsrom. Norge hadde jo kommet så godt ifra pandemien. I hvert fall sammenlignet med andre land.

Men hovmod står for fall. For nå peker pilene feil vei. Ungdommer møter politiet med påstander om at smitten er falske nyheter. Det viser at informasjonen har gått inn det ene øret og ut det andre. Et mindretall ødelegger for de andre som har vist ansvar. Derfor er det nå fare for total nedstengning igjen, dersom ikke myndighetene reagerer strengere enn de gjør. For da kan det bli en trist og ensom høst for mange. Og det vil man vel ikke ha.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken