For få kommunale elbiler

Elbilandelene må økes i Haugesund

Elbilandelene må økes i Haugesund Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Klimagassutslippene i Haugesund må reduseres. Da er det skuffende at bare 8.3 % av kommunens personbiler og varebiler er elektriske. I Bergen og Stavanger er den kommunale elbilandelen henholdsvis 52 % og 54 %.

Å bytte ut den fossile tjenestebilparken i kommunen med elektriske kjøretøy gir mange fordeler: kutt i klimagassutslipp, reduserte kostnader til drivstoff, forsikringer og avgifter, mindre støy, mindre lokal forurensing, bedre folkehelse og inspirasjon for ansatte og innbyggere i kommunen.

Haugesund Venstre forventer at kommunen går foran som et godt eksempel og øker bruken av utslippsfrie kjøretøy betraktelig. Derfor vil vi i bystyret kommende onsdag be kommunedirektøren legge frem en sak for hvordan Haugesund kommune kan etterstrebe å få en kjøretøypark som er utslippsfri innen 2025.

Vår visjon er å skape en grønn og urban by. Derfor har vi som mål å redusere klimagassutslippene i Haugesund med minst 50 % innen 2030. Da er elbilpolitikk viktig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags