Frekkhetens nådegave

Av
DEL

LeserbrevStortingsrepresentant Terje Halleland og fylkesleder Svein Erik Indbjo, begge fra Frp, var forfatterne bak et leserbrev i HA den 1. mars om øst-vest-forbindelsen med særlig fokus på E 134.

Alt som står i det leserbrevet kan jeg støtte helt og fullt. Det er bare et problem; leserinnlegget er skrevet av to fra Frp. Dette partiet har hatt ansvaret for samferdselssektoren de siste 6 årene. Ketil Solvik-Olsen gikk i 2014 ut og proklamerte, så «cocky» som bare han kan være, at denne regjeringen skulle slutte med det tullet som forgjengerne hadde gjort, å bygge en bro her, en tunnel der og lappe litt på alle øst-vest-forbindelsene. Nå skulle Statens Vegvesen lage en vurdering (konseptutredning) som skulle vise alle hva som er den beste løsningen for samferdselen mellom øst og vest i Sør-Norge. Utredningen kom i 2015 og viste med all mulig tydelighet at E 134 med en gren til Bergen via Jondal-Tørvikbygd og lang tunnel under Haukeli, var den klart mest samfunnsnyttige løsningen. Sammen med Rogfast ville området fra Jæren til Fensfjorden få den raskeste og sikreste forbindelsen over fjellet til Østlandet.

Hva skjedde så, ingenting, eller nesten ingenting. Regjeringen, med den ellers så skråsikre Ketil Solvik-Olsen som samferdselsminister, kom opp med en løsning hvor alle øst-vest-forbindelsene fikk litt hver. En tunnel her og en rundkjøring der. Akkurat det samme som han et år i forveien bare hadde hån til overs for.

Så nå satser Halleland og Indbjo på at befolkningen har dårlig korttidshukommelse og ikke husker at Frp i regjering med ansvaret for samferdsel var de som stoppet denne prosessen som begynte så lovende. Er tanken nå at Frp skal løse dette i opposisjon som de ikke klarte da de hadde ministeren?

Trøsten får være at organisasjonen Nye Veier har sett på prosjektet og synes det ser spennende og samfunnsnyttig ut. Kanskje det er løsningen på problemet med stengte veier og dårlig framkommelighet på hovedveien mellom Vestlandet sør og Østlandet? Politikerne, også de fra Frp, klarte ihvertfall ikke å løse dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags