Koalisjonen gjør det vanskeligere for de små aktørene

F. V.: Kjell Sternhoff og Anders Amundstad-Balle

F. V.: Kjell Sternhoff og Anders Amundstad-Balle Foto:

Av
DEL

LeserbrevI utvalg for Helse, omsorg og sosialtjenester den 19.11 ble alkoholpolitiske retningslinjer for 2020-2024 vedtatt. Retningslinjene er i hovedsak en videreføring fra forrige periode, noe som innebærer et fortsatt tett samarbeid mellom de som skjenker og de som passer på og kontrollerer de som skjenker (les Trygt Uteliv). At folk har en trygg opplevelse på skjenkestedene i Haugesund er selvsagt det viktigste, enten det er på kaien en lørdagskveld, på julebord, eller konsert.

Høyre mener likevel at de alkoholpolitiske retningslinjene kunne vært bedre, og fremmet dermed to forslag sammen med Frp og Venstre. Det ene forslaget gikk på å igjen åpne for skjenkebevilling i Haugesund stadion sine selskapslokaler i forkant av kamper. Om det hadde blitt vedtatt ville vi ikke lenger vært den eneste stadionarenaen med et eliteserielag uten alkoholservering til middager som inntas i sponsorlosjer. Flertallet, bestående av KrF, Arbeiderpartiet, SV og Pensjonistpartiet sørger for at vi bevarer denne enestående posisjonen.

Det andre forslaget vi fremmet (uten Haugesund Venstre), ville, om det ble vedtatt, ha sørget for de ekstra kronene i kassen som blant annet Den Festivalen i Vangen savner. Ved å åpne for at kommunen kan bevilge skjenketillatelse til enkeltstående arrangementer, som ovennevnte, vil overskuddet fra alkoholsalget forbli hos arrangøren i stedet for hos en innleid aktør med såkalt ambulerende bevilling. Gitt at noen uansett kommer til å tjene penger på alkoholsalget, mener vi at det er mest rettferdig at det er de som eier arrangementet i utgangspunktet som skal sitte igjen med gevinsten.

Det er synd at flertallskoalisjonen i disse sakene aktivt velger å gjøre livet vanskeligere for nyoppstartede bedrifter som opererer i en bransje med stor konkurranse fra etablerte aktører. Vårt mål er at bedriftene som konkurrerer i denne bransjen skal gjøre det på like vilkår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags