Homoterapi

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Homoterapi

Mange unge mennesker vokser opp med at homofili blir fremstilt som en sykdom. Flere mennesker tørr ikke å komme ut til verden om at de er homofili siden det er en «nedlatende» ting å være.

Problemet er ikke de homofile, problemet er menneskene som tilbyr homoterapi. De framstiller homofili som en sykdom til barn og de kan bli kvit denne sykdommen med terapi. VGTV har laget en dokumentar der de viser problemer med homoterapi i Norge.

Homofili er ikke en sykdom og hvert fall ikke noe vi kan bli frisk av. Å like noen fra det samme kjønn burde vært like akseptert som å like noen fra det motsatte kjønn.

Du blir ikke frisk av å gå i terapi de bare omsetter tankene dine og kan ødelegge livet ditt videre.

Den tidligere homoterapeuten Ulf Lidman sier at han sluttet å telle etter at 56 personer av hans pasienter hadde begått selvmord på grunn av de ikke ble friske etter terapi.

Seksualiteten handler så utrolig mye om identiteten. Du blir aksepter så lenge du ikke er den du er. Derfor velger så mange å ta sitt eget liv siden de ikke blir «frisk». 56 av hans pasienter har tatt selvmord og han sluttet å være terapeut i 1990. Tenk hvor mange over hele verden som har begått selvmord på grunn av dette. Det er flere tusenvis av menneskers og spesielt unge mennesker.

Hvis du ikke merker forskjell etter terapi er alt din feil for du ber ikke nok, du tror ikke nok på Gud osv.

Homofile og bifile menn har tre ganger høyere risiko enn heterofile menn for å begå selvmord. Tilsvarende gjennomsnittstall for befolkningen viser at 1,5 – 3 % av alle menn gjør ett eller flere selvmordsforsøk i løpet av sin levetid mens 9 – 15 % lykkes med.

Vi bør få elske den man vil uansett hvem det er.

Homofile følelser er ikke noe du er født med, sier mange av de kristne. Det er noe du utvikler i løpet av livet med f.eks. en fraværende far.

Jeg mener homoterapi eller konverteringsterapi som det også heter burde bli ulovlig i hele verden, men jeg trodde hvert fall Norge ville bli kvitt dette siden vi har kommet så langt.

- Oda Sandhåland, 16

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken