Hvor er alle avgiftsmotstanderne nå?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Respiratorbehandling av svensk handelsnæring.

Så er vi atter i gang, på harrytur etter kjøtt og sigaretter. Vel å merke ikke så mange av oss vest for vannskillet. Men nok av de øst for dette, til at de tar med seg milliarder av kroner over grensen. Så langt i år er økningen for norsk varehandel 9.1 milliard pga. stengte grenser. Nå skal disse milliardene og flere for ettertiden over grensen til Sverige og gjøre seg fete. Tilbake i Norge sitter arbeidsledige nordmenn som hadde fått seg jobb i handelsnæringen men som de må forlate fordi grensen åpner. Butikker og annen detaljhandel går inn i «harrydvalen», små og mellomstore samfunn som hadde fått ny giv siger tilbake til «normalen», dvs. og se kundene kjøre forbi til lykkelandet. Men bør dette være normalen? Er ikke dette landet styrt av mennesker som ser hvor skjevt dette blir? Hvor galt vil det bære av sted om avgiftene på dagligvarer inkl. tobakk og alkohol ble senket til et nivå som gjorde «harryhandel» til noe vi for ettertiden ville fortelle barn og barnebarn om?

Er det virkelig staten Norge sin plikt og først sørge for svenske arbeidsplasser når norske forsvinner som følge av det? Det er stortingsvalg om ikke så lenge, mon tro hvilke luftige løfter som kommer fra populistene. Vel å merke løfter som kun holdes om de alene får flertall, det står med mikroskopisk skrift i valgprogrammene og blir kun synlig etter valget. Inntil da bør noen flere enn meg ta til orde mot den enorme urett våre politikere utsetter landet vårt for ved å sende jobber, skattekroner, moms og avgiftskroner ut av landet med Stortingets velsignelse.

Jeg ser fram til et valg hvor avgifts-motstanderne kan få en brakseier om de våkner i tide.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken