I skjørtekanten på Haugesund

Klubben må tåle noen spark av og til. Uten engasjement hadde det vært et fattig FKH.

Klubben må tåle noen spark av og til. Uten engasjement hadde det vært et fattig FKH. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Selv om det har vært noe berg- og dalbane for FKH denne sesongen, har byen all grunn til å være stolt av klubben.

Det skyldes først og fremst at klubben bruker spillere fra alle kanter av verden. Tidligere besto Haugesunds-lagene så å si bare av spillere som hadde hengt i skjørtene på Haugesund. Det gir ikke alltid de rette impulsene.

Det var også trolig årsaken til at Vard, Haugar og Djerv 1919 bare klarte ett år i eliteserien. FKH har så langt bare hatt ett nedrykk siden klubben ble stiftet i 1993.

Haugar var riktignok store på 70- og i begynnelsen på 80-tallet, med tre-fire engelske klassespillere. Flottere fotball det ikke vært spilt på Haugesund stadion. Men alt har sin tid, og det ble bare en sesong i landets øverste divisjon.

Nå dreier – naturlig nok – alt seg om FKH. Sammen med Filmfestivalen er FKH byens beste ambassadør. Det er FKH folk snakker om, også utenfor distriktets grenser. Mer enn noe annet. Derfor kan man tilgi laget for at ikke alt har gått på skinner denne sesongen.

At de må tåle noen spark i kommentarfeltene i Haugesunds Avis og i sosiale medier av og til, er bare sunt. Det viser at folk er opptatt av klubben, og skaper diskusjon over alt.

Uten engasjement hadde det vært et fattig FKH.

Gods og gull er derimot klubben ikke rik på. Men med knappe ressurser har FKH holdt seg i eliten siden 1997 – med unntak av ett nedrykk. Sånt står det respekt av.

Og selv om det stormer litt rundt klubben nå, er FKH kommet for å bli.

I uoverskuelig framtid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken