Kampen om klima

Av
DEL

LeserbrevI kjølvannet av Folkeopprør mot klimahysteriet-gruppen startet på Facebook har debatten eksplodert rundt menneseskapte klimaendringer, men ikke gjennom gode debatter om temaet, eller konkrete tiltak og konsekvenser av de tiltakene for å møte endringer som kommer.

Dessverre er debatten på begge sider overfylt med hetsing, mobbing, uthenging, skjellsord og forsøk på å gjøre den andre siden ondskapsfull.

Det som er trist er at det også gjelder politikere på alle nivå, kjente og ukjente i medier, bloggere og internett krigere. Det er en kamp om hvem som styrer klima og hva som er aksept i debatten. Det ser ut som det er bare en side som har rett og den andre er gal og kan ikke tas seriøst. Når Statsministeren ikke evner annet enn å falle ned på nivået som en Facebookgruppe må vi tenke oss om. Det er bare videre polariserende å gå ned i skyttergravene og økt kraften i eksplosivene.

Det er min oppfatning at det nå er viktig at begge sider begynner å hører på hverandre, lytte, tenke også møte problemer. Veien videre handler om å møte de problemene som kommer ikke fornekte at ting forandre seg uansett eller kreve radikale urealistiske endringer over natten. Det vil bare medføre økt eskalering i konflikten.

Jeg foreslår en våpenhvile mellom “klimahysterikere” og “klimafornektere”. La oss heller ta den seriøse debatten å legge veien for en fredsforhandling som gjøre at vi kan møte fremtiden sammen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags