Kan ikke leve på Idol

Av
DEL

LeserbrevDet er godt at det bare er Idol en gang i året, for noe særlig mer har ikke TV 2 å tilby.

Kanalen har i hvert fall ikke noe mer enn hva man får i andre medier, med unntak av en rekke kommersielle programmer som betyr lite og ingenting.

Det mest positive det går an å si om TV 2 er at NRK måtte skjerpe seg da kanalen så dagens lys. Men det er også det eneste. TV 2 Nyhetskanalen kjører de samme nyhetene som NRK, og fra tid til annen har de også samsendinger.

Blant andre Kongens og statsministerens offentlige taler, samt brylluper og begravelser av kjente folk.

Nå er kanalen i konflikt med Get, og det har den allerede vært i snart en halv måned. Kjernen i saken er at TV 2 vil ha hundre millioner mer av Get, og Get vil gi TV 2 hundre millioner mindre. Da sier det seg selv at det blir vanskelig å møtes på midten.

Dette er en tap-tap-situasjon både for TV 2 og Get. Nærmere en halv million seere faktureres for bilder man ikke får. TV 2-bildene går i svart, og løsningen på konflikten ser ikke ut til å ha noen ende.

Men saken har også en annen side: TV 2 har rettighetene til engelsk toppfotball, som er elsket av nesten alle fotballfrelste. Og dersom skjermene er svarte også når den starter, får begge parter et problem.

Poteten er varm nok fra før.

Det er vanskelig å tro at de fotballfrelste som eventuelt ikke får tilgang til engelsk fotball, vil beholde leverandøren som formidler kampene. Og i denne konflikten er leverandøren Get, som er eid av Telia.

Og hva med TV 2s annonsører? Tusenvis av seere får ikke tilgang til reklamen de betaler for. Om de går til andre kanaler etter dette vil tiden vise. Men det går ikke an å utelukke det.

For det går en grense for hva abonnenter og annonsører vil finne seg i. Og det er lenge til Idol er på programmet er igjen.

Om det i det hele tatt kommer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags