Er det frekt og flaut å være uenig med deg, Nordbø?

Killingtjørnet (som ligger øst for Åkra), med omkringliggende områder, er viktig for rødlistede fuglearter som hubro, vipe og storspove, og er et område som vil bli svært negativt påvirket av både en full omkjøringsvei og en redusert variant.

Killingtjørnet (som ligger øst for Åkra), med omkringliggende områder, er viktig for rødlistede fuglearter som hubro, vipe og storspove, og er et område som vil bli svært negativt påvirket av både en full omkjøringsvei og en redusert variant. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEivind Nordbø kaller våre «egne planer» (for opprusting av Åkras veinett) for frekke og flaue. Nå bør Nordbø besinne seg litt og huske på at vårt forslag, som vi har valgt å kalle Åkrapakken, kun er en utvidet versjon av Statens vegvesens eget 0+-alternativ. Tillegget vårt går ut på å knytte sammen Grindhaug, Tjøsvoll øst og Sevland, for å kanalisere mer trafikk utenom Åkra sentrum – noe vi tror er en svært god idé. Om Nordbø synes dette er frekt og flaut får så være. Vi mener å ha full rett til å ytre oss og delta i samfunnsdebatten (uten å motta slike karakteristikker). Det kunne forresten ikke falle oss inn å karakterisere Norbøs ytringers som frekke og flaue (i hvert fall ikke i full offentlighet).

Nordbø bør huske på at Sivilombudsmannen kom med ganske krass kritikk av Kommunal- og moderniseringsdepartementets (KMD) nå to år gamle vedtak – et vedtak som KMD nå har justert, der de nå blant annet krever at en redusert utgave av omkjøringsveien også skal presenteres i kommende reguleringsplan. I tillegg fokuserer KMD i sitt vedtak på viktigheten av avbøtende tiltak for natur, landskap og landbruk – noe vi er glade for. Fylkesmannen i Rogaland skal også involveres i planleggingen av det nye veiforslaget, noe vi har store forventninger til.

Vi mener at Åkrapakken vil gi Åkras befolkning mye mer valuta for bompengene enn en omkjøringsvei eller en innfartsvei (redusert omkjøringsvei) vil gjøre – noe som både vil komme innbyggere og næringsliv til gode. I tillegg er vi mange som ser viktigheten av å ta vare på natur, turområder og landbruksområder (selv om Nordbø åpenbart ikke gjør det). Heldigvis er det nå fire partier på Karmøy som også ser at omkjøringsveien ikke lenger er det beste alternativet for Karmøy og Åkra; nemlig Frp, SV, MDG og Venstre.

Det å være uenig i en sak betyr heldigvis ikke at man er frekk, og vi kan vel ikke gjøre annet enn å «beklage» om vi gjør deg flau, Nordbø.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags