Dramatisk økning av sosialhjelpbrukere i Karmøy!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet er med uro vi ser en markant økning i sosialhjelpbrukere (totalt 364 en økning på 217) i Karmøy Kommune. Dette er dramatisk og urovekkende!

En handlekraft regjering med Høyre i spissen har innført aktivitets plikt for hjelpe denne sårbare gruppen. Vi har ansvar for disse menneskene og må få dem i aktivitet før de faller helt ut!

Disse brukerne er en sammensatt grupper:

• Rus

• Psykisk lidelse som sosial angst o.l

• Fysiske lidelser

• Passivitet grunnet manglende nettverk av forskjellige grunner

• Stort fravær på skole (vanskelig av den grunn å komme videre)

• Manglende lærling plasser

• Manglende arbeidserfaring

Karmøy Kommune har verktøyene, men nytter dem ikke optimalt pr i dag!

Den kommunalt eide tilretteleggings bedriften ASKI har kapasitet og kompetanse med tilbud innenfor kartlegging, oppfølging, kursing og arbeidstrening til å ta imot mange av disse. Pr i dag nyttes de ikke optimalt av Karmøy Kommune? (nesten ikke i det hele tatt)

ABR-senteret har kapasitet og kompetanse innenfor rus og ettervern. Her velger Karmøy Kommune og heller si opp avtalen i stedet for å nytte dem til aktivitet innenfor forebygging og ettervern?

Samarbeidet «Ung Jobb» der NAV, Haugesund Kommune og FKH samarbeider for å motivere ungdom til å komme videre, med gode resultater. Karmøy Kommune er invitert med ved flere anledninger, men «vil ikke»? Ordfører tilbakemelder at de skal bygge opp sitt eget tilbud, dermed ingen tilbud.

«Møteplassen» har også kompetanse og driver med disse aktiviteter for de aller yngste og bør nyttes optimalt.

Karmøy Kommune bidrar med tilskudd til daglig ledelse av Idrettslagene i kommunen. Dette er også en gode arenaer som kan nyttes til aktivitetstilbud for motivasjon til de som har falt ut. Tilrettelegger en her kan det bli en vinn-vinn for begge parter.

Det lokale næringsliv stiller nok også opp som et samfunnsansvar bare noen tilrettelegger og følger opp, her kan for eksempel ASKI nyttes som oppfølger med erfaring på dette.

Karmøy Høyre har stort fokus på å i vareta «våre mest sårbare», og er av den oppfatning at kommunen er til for å levere gode tilbud og tjenester for å i varet disse behov.

Med litt velvilje og handlekraft fra det sittende regime i Karmøy med AP i spissen kan vi få dette til og hjelpe mange av disse. Til fordel for våre mest sårbare og god disponering av kommunen ressurser til forebygging og sparte fremtidige belastninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags