Korona – Den lokale musikkens død?

Per Steinar Lie  er leder for kultur- og bydelshusene i Haugesund.

Per Steinar Lie er leder for kultur- og bydelshusene i Haugesund. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.(Folka mine hadde planer om alle tinga jeg skulle bli. Gå på skolen i 20 år for siden å bli som de. Men…..) – Michael Krohn.

Det har vært skrevet mye om hvordan Covid -19 har forandret hverdagen for utøvende kunstnere og mange har spådd kunstens død hvis pandemien fortsetter. De som tar de første akkordene i dag er forhåpentligvis de som skal fylle konsertsalene i 2025.

Det er i dag vi rekrutterer nye kunstnere. Hvordan vi legger til rette dagens tilbud påvirker hvem som skal lage våre livs «soundtrack» de neste åra. Det har vært helt nødvendig å stenge dansesaler, musikkrom og atelierer på grunn av smittefaren.

I Haugesund har vi har valgt å satse på to hovedarenaer for øvelser for musikk i høst. Det er Bleikmyr Bydelshus og Gamle Slakthuset. De vanlige øvingsrommene på husene er for tiden stengt ned pga. avstand og romstørrelse.

Bleikmyr Bydelshus hev seg raskt rundt og har i denne perioden opprettholdt tilbudet til 7 ulike bandkonstellasjoner. De starter nå også opp med Bleikrock, som blir en konsertserie for lokale band. Færre folk i lokalet, men likevel nok til å kunne inspirere. Nå i høst tilbyr huset lokale i en større sal på Bleikmyr bydelshus for alle typer musikkprosjekter.

På Gamle Slakthuset kultursenter startet man samarbeidsprosjektet «Sildastream» med byens andre kulturhus, inkludert Hemmingstad kultursenter. Her ble det streamet 22 konserter med lokal musikk. Dette ble en viktig arena for de aktuelle artistene. På klubbscenen på Gamle Slaktehuset er det nå åpent for bandøvinger hver hverdag fra ettermiddag til sen kveld. Det er bare å ta kontakt.

Hemmingstad Kultursenter arrangerte sitt årlige musikkappløp og filmkappløp med mange unge nye talentfulle låtskrivere til stor suksess i sommer, men på ungdomsfronten konsentrerer de seg nå om teater og opprettelsen av en heldigital ungdomsklubb for all ungdom i byen vår. Det kan også nevnes at det interkommunale samarbeidsprosjektet «Nye Bølger» innvilget 9 stipender til unge musikere i sommer, så de kunne bruke lokale fasiliteter for innspilling nå i høst.

Vi ønsker veldig gjerne å arrangere et skikkelig Haugalandsmesterskap i Pop og Rock i desember i år, så her kommer en oppfordring til alle lokale musikere. Ring kulturhusene og book dere inn i et øvingslokale nå.

Du som leser dette nå er kanskje «folka med en plan om framtiden for din ungdom».

De ansatte i kultur- og bydelshusene er klar for å hjelpe neste generasjon til å bygge sine drømmer. Send de til oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken