Koronareglene praktiseres ulikt

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dersom du tar en tur innom Haugesunds butikker og kafeer vil du snart se at koronareglene praktiseres ulikt.

Amandakafeen og den på Havnaberg Frisklivsenter er blant kafeene hvor de er oppmerksomme på å holde avstand. De to kafeene kan være til etterfølge for enkelte andre.

At reglene ikke er enkle å håndheve, kan forstås. Men når folk i køen i butikken puster deg i nakken, må du bare gi beskjed at sånt ikke går an. Dette skjer på ulike steder, og går trolig ikke på at folk gir blaffen, men at det skyldes tankeløshet.

Tankeløsheten kommer først og fremst til syne i dagligvarebutikker, uten at man må henge ut personalet for det. Når folk trykker på er det nærmest umulig for butikken å håndheve reglene om avstand.

Verst er det på fredag ettermiddag og lørdag formiddag. Da kan det se ut som om folk må handle inn for en hel uke, istedenfor å handle det man trenger hver dag.

Utestedene har også så å si gått klar av pandemien. Det skyldes god kontroll og tidlig skjenkestopp.

Haugesund har til nå kommet så bra ut av pandemien at mange ser ut til å glemme at den fremdeles er her. Men selv om det har vært lite smitte her må man vite at den er her. Og at dersom man ikke er forsiktige nok kan også denne byen bli like mye rammet som enkelte andre kommuner.

Etter mange oppfordringer fra myndighetene har det også blitt færre privatfester. Og det er viktig. For man har ingen garanti for at ikke pandemien blomstrer opp igjen, og at Norge nok en gang blir stengt ned.

Og skjer det vil du trolig angre på at du ikke holdt deg til reglene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags