Kortreist ferieparadis i egen region

REISELIVSSJEF: Vigleik Dueland  er sjef for  destinasjon Haugesund og Haugalandet,

REISELIVSSJEF: Vigleik Dueland er sjef for destinasjon Haugesund og Haugalandet, Foto:

Av
DEL

LeserbrevHar du rigget deg for en annerledes ferie i år? Kanskje er 2020 året hvor familien skal prøve sin første natt under åpen himmel, spise hjemmebakt frokost på den lokale caféen eller finne tid til en prat med et halvkjent ansikt? Mange tenker automatisk at de må «bort» for å kjenne feriefølelse. La meg utfordre til å erobre feriefølelsen hjemme! Langtidseffekten kan bli en helt ny kjærlighet til regionen du bor i.

Vi i reiselivsnæringen merker godt at folket har behov for å strekke på beina etter lange uker på hjemmekontor. Heldigvis! Aldri før har vi fått så mange henvendelser om turkart, sykkelruter, badestrender og campingplasser. Salget av bobil, båt, hengekøyer og telt har eksplodert. Camping har blitt den nye charterferien. Mange skal henge i trærne, ut på tur i båt eller bobil - eller unne seg hotellbesøket i egen by, i nabobyen, langs fjordene eller i fjellet.

Samtidig som hverdagen åpner sakte, men sikkert opp igjen, vil respekten for et visst virus komme til å prege måten vi er sammen på, også i sommer. Det samme viruset har snudd reiselivsnæringen på hodet, og selv om økningen av nordmenn på ferie ikke kan dekke tapet av at utenlandsturistene uteblir, så kan hver eneste krone lagt igjen «hjemme» i år, være den som utgjør forskjellen.

De lokale reiselivsbedriftene har tatt utfordringen om å tilpasse seg aktivitetssugne nordmenn på strak arm. Dette er nemlig en yrkesgruppe som har godt vertskap som grunnleggende byggestein i sitt DNA. De er vant til å snu seg, se nye muligheter og re sengen på nytt – med et smil. Deres fag er å ønske folk velkommen, få gjestene til å trives og å ønske seg tilbake. Nå har de tenkt nytt for at nettopp du skal oppdage at de finnes her – rett i nærheten av ditt hverdagsliv.

Vi har alle sammen vært gjennom en rar tid med nye perspektiver, og vi har vist en dugnadsånd og en omsorg for hverandre som vil gå ned i historiebøkene. Kanskje gjorde du deg også noen positive erfaringer? Over natten fikk du mer tid, mindre jag, færre ettermiddagsaktiviteter, hverdagsplikter og tidstyver. Du ble tvunget til å kjenne på en hverdag i saktere tempo, og kanskje føltes det litt fint?

Min oppfordring er å ta den følelsen med deg inn i ferien! Senk ambisjonsnivået, uten at det går ut over eventyrlysten eller gleden over å være sammen. Regionen din er et lite ferieparadis hvor aktiviteter og skjulte skatter finnes som perler på snor.

Utforsk øyene vest i havet, familieaktiviteter, idylliske bygdesamfunn, historie, byopplevelser eller nyt naturen i fjellene. De glitrer minst like mye som de opplevelsene vi søker når vi reiser langt. Lag gjerne en liste over de tingene du alltid har hatt lyst til å oppleve, men som du aldri har tatt deg tid til. Nå har tiden funnet deg!

La oss omfavne Haugalandet og de lokale reiselivsbedriftene. Det gode vertskapet er klar til å ta imot deg – hjertelig velkommen skal du være.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags