KrF Haugesund tenker på mer enn bare forkynnelse

Elisabeth Emberland nestleder i styret KIF for KrF Haugesund.

Elisabeth Emberland nestleder i styret KIF for KrF Haugesund. Foto:

Av
DEL

LeserbrevTom Landås var først ut i media med tittelen diskriminerende regler for kulturmidler? Han argumenterer godt for sin vinkel på hvorfor reglene skal endres. Jeg er nestleder i kultur, idrett og frivillighet og sammen med koalisjonen så representerer jeg KrF Haugesund i styret som kan forkortes KIF.

Det jeg liker med denne debatten er at den er åpen, vi skal kunne drøfte de ulike aspektene. Venstre har vært ute og forsvart hvorfor de mener at kunst – og kulturopplevelser skal være uten forkynnelse. Så vet jeg at det er andre partier som har uttalt at hvordan kan et arrangement være nøytrale og hva man egentlig legger i det.

Jeg liker denne debatten, at den er åpen og at alle kan engasjere seg.

Jeg spurte kommunaldirektøren ved sist møte hva som faktisk ligger i begrepet. En ting er religion, men hva med idretten? Det å invitere inn kunst og kultur i disse arenaene er en kjempe mulighet, det er langt i fra alle som får muligheten til dette utenom å få det representert der de faktisk er i sine respektive organisasjoner.

Mitt spørsmål var kan man i en idrettsbarnehage eller i en kristen barnehage på Haugalandet få muligheten til at kunstnere invitere seg inn på bakgrunn av at de har søkt seg midler fra kommunen. Ja var svaret, men det skulle da ikke være en religiøs samling, eller en idrettslig samling som en del av opplegget.

Tenk på hvordan Haugesund kommune definerer sitt fellesskap, sine verdier om vi får besøk av en kunster endrer ikke det hva vi er, men det tilfører noe eget for kulturopplevelser kan defineres forskjell alt etter hvem vi er og hva vi forstår blir formidlet.

Krf Haugesund ber om justeringer i teksten, det står at det ikke skal være mulig å søke på midler når det eksisterer forkynnelse inn i arrangementet. Vi ber om å definere hvem som kan søke på bakgrunn hva som faktisk er mulig, i tillegg så spør vi om muligheten til å se det i sammenheng med en større kontekst?

Jeg synes svarene fra kommunen er gode, dette er en bra debatt og kanskje markerer dette forskjellen mellom de ulike partiene. Jeg gleder meg til fortsettelsen og klart skal vi i KrF Haugesund være med på å sette et fotavtrykk akkurat her, det betyr noe for oss at alle får lik mulighet uansett hvilken type organisasjon du kommer fra.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags