La Edda leve videre

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er alltid så lett å være enig med det folk flest mener. Og Tor Inge Vormedal er nok i takt med flertallet i kritikken han retter mot to nye saler i Edda kino.

De to nye salene var bestemt før koronaviruset tok over kontrollen. Noe av grunnen var å få folk tilbake til kinosalen. Og for å få dette til i et samfunn hvor komfort er blant det viktigste for de fleste, måtte kinoen følge opp.

Men så kom koronaen, og dermed sank kinobesøket enda mer. For to seter mellom hver besøkende frister lite. Det gjelder først og fremst ungdommen. Når de ikke kan sitte og holde kjæresten i hånden, ser de heller ingen vits i å gå på kino.

Da sitter de heller hjemme og gløtter til Brad Pitt og Keira Knightley.

Sant nok. To nye saler koster flesk. Men kino er også et av de få kulturarrangementer alle har råd til å gå på. En drøy hundrelapp er ikke mye med tanke på et par timer sammen med verdens største skuespillere.

Vormedal kunne også med fordel ha sett hvor mye en teaterbillett blir subsidiert med. En av fem kroner betaler man enkelte steder. Det vil altså si at dersom billetten koster 500 kroner, betaler skattebetalerne resten.

Det er ikke småpenger.

Greit nok. Kino bør bli behandlet på lik måte som annen kultur. Ta biblioteket for eksempel. Man betaler ikke en krone for å låne blant annet bøker der. Det får ingen klager.

Og takk for det.

Men kinoen skal tas. Selv om den er noe av den beste, billigste og mest folkelige kulturinstitusjonen som fins.

Film har alltid vært best å se på et stort lerret. Det kan ikke hjemmekinoen konkurrere med.

Derfor er det viktig å legge tingene til rette sånn at den kan leve videre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken