Dropp Frp-suspensjon

GODE FRP-FOLK: Helge Thorheim og Susan Borg er suspendert fra Frp. Det bør de ikke være.ARKIVFOTO: Hans Inge Ringodd

GODE FRP-FOLK: Helge Thorheim og Susan Borg er suspendert fra Frp. Det bør de ikke være.ARKIVFOTO: Hans Inge Ringodd

DEL

LederDet er nærmest uvirkelig det Frp i Karmøy kommune har klart å gjøre med sin egen kommunestyregruppe. Ni personer ble valgt inn ved valget for drøyt to år siden. I skrivende stund er det fire personer igjen, etter at Helge Thorheim og Susan Borg er blitt suspendert i et halvt år. I tillegg har Nina Ve Sæbø fått en skriftlig advarsel.

Tidligere har Pål A. Døsen, Randi Wisnæs og Trygve Hagland meldt seg ut. Fem flinke, engasjerte menn og kvinner med hjerte for kommunen sin, og selvsagt for partiet – som på en eller annen måte ikke har vært stort nok for sprikende meninger. Døsen og Wisnæs gikk ut på grunn av etableringen av et interkommunalt brann- og redningsvesen. For de tre andre (og Ve Sæbø) er det diskusjonen rundt ekspropriasjon av grunn til Fjord Motorpark som har gjort utslaget.

I denne siste saken er det dårlig politisk håndverk fra flere parter i Karmøy Frp. For både tilhengerne og motstanderne av tvangssalg handlet dette om prinsipper. Så ønsket forkjemperne at gruppa skulle opptre samlet – men tapte knepent voteringen i lokallaget. Det burde vært håndtert på en annen måte, og det er sikkert formelt grunnlag for suspensjon. Men som det skrives i anken fra Borg og Thorheim: Omstendighetene og tidligere stemmegivning bør vektlegges. Politikerne har behandlet denne saken før. Selvsagt har de et ansvar overfor lokallaget sitt, men de har også et klart, sterkt og personlig ansvar overfor hva de har sagt, stemt og lovet tidligere; et ansvar overfor egne velgere. Vi forstår at det ble stemt som det ble stemt fra begge sider. Tabben var å binde gruppen i en sak der flere allerede var bundet. Det bør Frp se og forsøke å redde restene av en sterk partigruppe i Karmøy kommunestyre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags