Et godt tiltak

REKRUTTERER: Hege Haukeland Liadal og Hadia Tajik er blant kvinner med makt i Ap. De vil ha med flere. FOTO: TRULS HORVEI

REKRUTTERER: Hege Haukeland Liadal og Hadia Tajik er blant kvinner med makt i Ap. De vil ha med flere. FOTO: TRULS HORVEI

Av
DEL

Leder

Tirsdag kveld inviterte Ap til kvinnekonferanse i Tysvær. Målet der var selvsagt å rekruttere kvinner til Arbeiderpartiet, men vi er relativt sikre på at arrangørene heier kvinner inn i hvilket parti det skulle være.

I Tysvær har også Høyre gått i front for tilsvarende arrangementer.

I et ellers ganske likestilt samfunn, skulle man kanskje håpe at det ikke var behov for politiske arenaer hvor kjønn er et hovedpoeng, men denne ganske dystre vinteren har vist at behovet er der.

Selv om seksuell trakassering alltid har et individuelt ansvar, er det opplagt at det i enkelte politiske miljøer har vært en kultur hvor mektige menns tafsing og sexpress har fått lov å leve ganske uhindret. Altså: Enkeltpersoner må ta ansvar for hva de har gjort, men organisasjonene og deltakerne har ansvar for at det ikke har vært stoppet. Slik har det vært mange steder, også i medieverdenen.

Konklusjonen da må aldri bli at kvinnene bør holde seg unna politikken, men derimot at flere bør delta. Kvinner bør søke og forvente makt. Vi tror #metoo-historiene er flere fra miljøer hvor de mektige i stor grad har vært menn, enn i miljøer hvor kjønnsbalansen i ledelsen er større.

Så er naturligvis ikke poenget med å få flere kvinner inn i politikken at menn skal holdes i skinnet. Poenget er å bruke de gode menneskelige ressursene vi i samfunnet har. Da er det tragisk om #metoo-sakene skulle skremme folk vekk. Dette uheldige aspektet er tross alt en dårlig bisetning i den store sammenhengen. Det er ikke slikt som preger politisk arbeid.

Ikke se til Giske. Se til Tajik, Solberg og Jensen.

Ikke se til Giske. Se til Tajik, Solberg og Jensen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags