Et veiskille, men ikke her

SAKTE: Bjørn-Erik Davidsen i MDG fikk noe mer støtte i Haugesund, men ikke slik vi ser i en del andre byer.

SAKTE: Bjørn-Erik Davidsen i MDG fikk noe mer støtte i Haugesund, men ikke slik vi ser i en del andre byer.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Politiske kommentatorer over hele landet skriver nå om valget i 2019 som et veiskille. De prøver å forklare, eller bortforklare, den voldsomme veksten for Folkeaksjonen Nei til Mer Bompenger (FMB) som nå kommer i posisjon i Stavanger og tredje største parti i Bergen.

Samtidig var dette valget hvor Miljøpartiet De Grønne tok steget opp. Nesten åtte prosent av stemmene på landsbasis i fylkestingsvalgene.

Ved kommunevalgene er MDG større enn SV, KrF og Venstre. 15,2 prosent fikk partiet i kommunevalget i Oslo.

Hva så med Haugalandet? Vel, her er det i grunnen ingen omveltning. Ett og annet styringsparti byttes ut, men makten fordeles mellom de samme gamle. Noe bompengeparti har vi ikke i kommunene våre, og til fylkestinget fikk FMB henholdsvis 2,4 og 4,0 prosent i Haugesund og Karmøy.

De mest profilerte bompengemotstanderne, Frp, har heller ikke gjort noe spesielt godt valg på Haugalandet.

Altså ble ikke dette noen avgjørende sak her – og vi har ingen enkeltsaksparti som skal finne ut av hva de ellers skal mene i fire år.

MDG har klar framgang i flere kommuner på Haugalandet, men tre prosent i Karmøy, fem i Haugesund og to prosent i Tysvær ... dette er ikke det store miljøskiftet som de snakker om i hovedstaden.

Alt i alt har Haugalandet opplevd et valg som ikke er så langt fra det vante, selv om det kan være store svingninger mellom de etablerte partiene. Det er et tegn på at vi har det ganske greit her, og at partiene også er relativt gode til å snappe opp og tilpasse seg svingninger i folkemeningene. Så kommer nok miljøsaken etter hvert, også her.

Dette er et tegn på at vi har det ganske greit her.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken