Gå til sidens hovedinnhold

Gratulerer, Tysværtunet

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

I disse dager feirer Tysværtunet 25 år. Søndag var det stor fest med bortimot 400 gjester, deriblant Avisens redaktør. Der var det underholdning og hylling i foajeen, før konsert med Vamp i Storsalen. Slik man skal når det er fest på Haugalandet, ble det servert dronning Maud-pudding.

25 år er ingen alder, men Tysvær har virkelig grunn til å feire tunet sitt. Vi stiller oss i rekken av gratulanter. For Tysværtunet må være et av regionens mest satsinger på både sentrumsutvikling og folkehelse.

Jo, Tysvær har penger, det hører vi alltid. Men her har man også vært framsynte, tenkt helhetlig, og planlagt utover egne behov. Badeanlegget er for hele Haugalandet og besøkes av om lag 80.000 personer. Utover egen kommune er det nok dette som folk flest forbinder med Tysværtunet.

Samtidig er det regionens mest åpne bibliotek, det er idrettshall og møterom. Kino og konsertlokaler og galleri gir Tysvær et kulturtilbud godt over egen vektklasse.

Dette, og mye mer, koblet med kjøpesenter, kirke, kommunehus og helsetjenester med omsorgsboliger gjør Tysværtunet til et mye brukt nav i kommunen. Her treffes folk, og en dedikert stab sørger for at tilbudene er gode.

Mye større Karmøy kommune mangler opplagt et slikt samlende senter. Der er planer om et kulturbygg. Vi ser man der har vært på studieturer til flere kulturhus rundt i landet.

Det er klokt, men den viktigste studieturen kan kanskje være til kulturhusleder Øystein Simonsen og hans kolleger i Tysværtunet. Her er det mye å lære om hvordan bygninger kan samle og inkludere. Ja, Tysværtunet er en studie verdt.

Gratulerer med 25 år, og lykke til med de neste.

Kommentarer til denne saken