Lys & varme i høstmørket

BOKBAD: Inn fra mørket, til lyset fra en scene. Her under SILK.FOTO: ALFRED AASE

BOKBAD: Inn fra mørket, til lyset fra en scene. Her under SILK.FOTO: ALFRED AASE

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederDet kan være litt tungt når ettermiddagene nå blir mørkere og mørkere; når skyene henger over oss og det er skumring før man har spist middag. Eller når nordavinden pisker oss med regn idet vi presser oss ut døra. Ikke kom her uten oljehyre!

Samtidig, mon tro om ikke mørket får fram mye godt også, når arrangementer og festligheter pipler fram fra kvelds-mørket og inviterer haugalendingene inn i lyset og varmen.

For sannelig er det mye flott som skjer. Kreative folk med pågangsmot som den nevnte nordavinden, trommer sammen til dyrking av litteratur, kunst og musikk. Vi hadde nylig bLEST i Tysvær, og i helga var det SILK i Skudeneshavn. Festivaler som både favner bredt og treffer spist. Bokbad med noen av våre fremste forfattere.

Samtidig var det Haugaland Prog & Rock Festival på Høvleriet og bruktmarked i Haraldshallen – noe for enhver smak.

Vi klarer ikke å omtale alt som skjer, men oppfordrer alle til å støtte opp om arrangementene de liker – og ønsker igjen. Man kommer langt mer frivillig engasjement, men enda lengre med et stort publikum.

Derfor vil vi slå et ekstra slag for Kulturnatt. Fredag og lørdag denne uka lyses høstmørket virkelig opp med årets største massemønstring for et virkelig bredt kulturbegrep. 130 arrangementer lokker fra på 25 arenaer rundt om i Haugesund.

En perfekt anledning til å nippe litt til mye som du lurer på om du liker; til å smake litt på noe helt nytt.

Kanskje finner du en ny favoritt; noe som kan gi deg ekstra lys i den mørke tida.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags