Takk for innsatsen

TO GÅR UT: Her er Bente Thorsen, Arve Kambe og Magne Rommetveit fotografert som ferske stortingsfolk i 2009. Nå fortsetter bare sistnevnte. FOTO: Gaute-Håkon Bleivik

TO GÅR UT: Her er Bente Thorsen, Arve Kambe og Magne Rommetveit fotografert som ferske stortingsfolk i 2009. Nå fortsetter bare sistnevnte. FOTO: Gaute-Håkon Bleivik

DEL

LederPuh. Så var valget over. Selv om det skal fintelles et par dager til – og noen steder er det så tett at det siste mandatet kan tippe om noen titalls stemmer tipper en annen vei.

Noen feirer resultatet, andre er skuffet. Uansett er det ingen tvil om at landet har en solid og ansvarlig regjeringsleder i Erna Solberg.

Maktfordelingen i Stortinget gjør også at enda mer makt flyttes dit de kommende fire årene. Med mindre Solberg kan utrette mirakler med KrF, får vi en regjering som i enda større grad må finne gode løsninger med forskjellige flertall på Løvebakken.

Så skal vi ikke bare se framover ved et valg. Det er også grunn til å takke våre lokale representanter som nå går ut av Stortinget. Geir S. Toskedal (KrF), Arve Kambe (H), Bente Thorsen (Frp) og Helge Thorheim (Frp) har lagt ned stort arbeid for Haugalandet. Hvor stor gjennomslagskraft de har hatt, har selvsagt variert, men engasjementet og innsatsen har vært stor.

Uavhengig av hvilken politisk oppfatning man har, er det på sin plass å anerkjenne den jobben de har gjort for Haugalandet. Det er et privilegium å være på Stortinget, men mye må også ofres – og belønningen er ikke alltid ros.

Vi takker også av Øyvind Halleraker (H) som nå straks er ferdig med fire perioder på Stortinget. Han har jobbet mye med forsvar og internasjonale spørsmål.

De avtroppende har mye erfaring å overføre til de nyvalgte, selv om heller ikke ferskingene våre er ukjente med toppolitikk. Spesielt Terje Halleland (Frp) har et godt utgangspunkt med erfaring som statssekretær. Likevel er livet på Stortinget spesielt. Det taktiske er viktig. Allianser skal finnes. Her er det smart å snakke med dem som kjenner veien gjennom korridorene.

Toskedal, Kambe, Thorsen og Thorheim fortjener takk for innsatsen for Haugalandet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags