Avaldsnes en toppklubb?

Av
DEL

LeserbrevJeg har akkurat vært på flyplassen og tatt avskjed med to gode venner, to brasilianske jenter som har spilt fotball for Avaldsnes denne sesongen. Giovanna og Maria Eduarda kunne fortelle at Avaldsnes ikke vil gi dem sin spillertrøye etter endt sesong, og det er etter mitt syn direkte smålig. Her er navnet trykket på ryggen, og det er vel ikke sikkert neste sesong gir de samme sponsorer heller, så hvilket formål det kan tjene klubben å ikke gi dem en spillertrøye med til samlingen, er for meg uforståelig. Ingen klubber jentene har spilt for tidligere, har gjort dette.

Dette skjer i en situasjon der både medspillere og trenere har henvendt seg både titt og ofte for å få dem til å komme tilbake til Haugalandet for en ny sesong i 2020. Nå tror ikke jeg at en slik beslutning står og faller på om man fikk med seg spillertrøye fra forrige sesong, men det hjelper jo heller ikke på klubbens omdømme.

Både Giovanna og Maria Eduarda har stått på for Avaldsnes både tidlig og sent, og det er ikke få ganger det har sett ut til å være ett lite hull i kalenderen der vi kunne invitere dem med på landet, på fiske, på middag eller sightseeing rundt i vårt distrikt - bare for at dette skulle bli avlyst i siste liten da det var en ny trening, en ny test, eller også jentelag som skulle besøkes og/eller trenes, også utenfor klubben.

En spillertrøye, en utslitt en med sitt eget navn på ryggen, det kunne man altså ikke få ta med i kofferten til Brasil etter en lang sesong i tjeneste for Karmøy-klubben.

Egentlig burde jo klubben stilt med en representant på flyplassen denne morgenen, takket dem for innsatsen og sett dem vel avgårde. Med seg burde de fått hver sin ekstra koffert, fullpakket med brukt trenings- og fotballtøy til utdeling blant noen som trenger det i hjemlandet. Og de burde fått vite at de og deres innsats var satt pris på, både av klubb, medspillere og publikum.

Denne morgenen har vist meg at Avaldsnes enda har et stykke å gå før de er i Norgeseliten.

Lykke til med sesongforberedelser til 2020.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags