Kjære Haugesund

Haugesund sentrum i førjulstid.

Haugesund sentrum i førjulstid. Foto:

Av
DEL

LeserbrevMitt navn er Kristofer Grønskag, og jeg er nyansatt dramaturg ved Haugesund Teater. Jeg har nå bodd her i ganske nøyaktig tre uker, og følte plutselig et stort behov for å oppsummere de ukene for dere. Jeg var nemlig spent på å komme til Haugesund. Jeg flyttet fra Oslo med dens overflod av alt man kan tenke seg. Hvordan ville overgangen bli til å bo i en (til sammenligning i hvert fall) liten by på vestkysten?

Det korte svaret er: jeg stortrives.

Overalt finner jeg perler av butikker hvor mennesker arbeider med ting de brenner for. Fra delikatessebutikken som skulle vise seg å være en av mine nærmeste naboer, til fiskebutikken som gir meg en smaksprøve på klippfiskekaker før jeg kjøper med fersk fisk hjem. Bokbutikkene har fantastisk utvalg, hvorav én til og med er uavhengig! (En uavhengig bokbutikk er noe ekstremt vakkert i mine øyne.) Biblioteket i byen er ikke bare et nydelig sted å være, men det har også bibliotekarer som brenner for innholdet. Og tror du ikke jeg kan kjøpe kaffe som er brent her i byen mens jeg velger mellom utallige cupcakes eller bakverk i alle slags kombinasjoner? Den røde tråden, uansett hvor jeg går, er ikke selve stedene og butikkene, men menneskene som fyller dem. Folk som brenner for det de driver med, samme hva de driver med.

Disse siste ukene har jeg forsøkt å gjøre det til et poeng å komme i prat med de jeg møter. Jeg vil fortelle at jeg er ny i byen og at jeg arbeider ved teateret, om det så er i klatrehallen eller på et hyggelig utested over en kaffe eller noe annet. Alle møter meg med interesse og vennlighet. Men én ting har jeg oppdaget, og det er at ikke alle jeg møter har vært på Haugesund Teater. Én av de oppgavene en dramaturg har, er å bidra til å tenke på hvordan teateret kan lage kunst og aktiviteter og møtepunkter for akkurat vårt publikum. Etter disse tre ukene gleder jeg meg mer enn noensinne til akkurat dette. Jeg håper og tror vi kan gi dere rare, hyggelige, morsomme og engasjerende møtepunkter i tiden som kommer. Jeg gleder meg! Så håper jeg helhjertet av vi prates på Haugesund Teater. Hjertelig velkommen skal dere i hvert fall være.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags