Stian ønsker økt satsing på VTA/VTO - varige tilrettelagte arbeidsplasser

Statsminister Erna Solberg får takk fra Stian Østensjø for økte VTA/VTO-midler samt oppfordring om å opprettholde og helst øke VTA/VTO-satsingen

Statsminister Erna Solberg får takk fra Stian Østensjø for økte VTA/VTO-midler samt oppfordring om å opprettholde og helst øke VTA/VTO-satsingen Foto:

Av
DEL

LeserbrevDenne uken fikk trafikkskadde Stian Østensjø (42) treffe statsminister Erna Solberg på Haugesundregionen Høyres sommerfest på Flytten pub på Indre Kai. Han benyttet anledningen til å takke Erna for at Regjeringen styrket bevilgningen til VTA (varig tilrettelagt arbeidsplass) som han da fikk umiddelbar nytte av gjennom å få deltidsjobb hos Tore Henriksen på Rema Spannevegen. Stian ba Erna Solberg om å opprettholde og helst styrke VTA, slik at flere kan nytte seg av dette. Det har endret Stians liv i svært positiv lei å få en jobb. Han har tidligere prøvd å få jobb for å få godkjent læretid til å kunne utløse fagbrev som skoleassistent i skolen, SFO eller barnehage. Det var ikke enkelt all den tid Haugesund kommune ikke hadde og heller ikke syntes å ville ha avtale med NAV om å kunne ta inn folk på VTA eller VTO som det heter når det er arbeidsplasser i det offentlige. Det finner jeg underlig, all den tid NAV stiller opp med kr 66.000/år som kompensasjon til arbeidsgiverne for en VTA/VTO-plass. Gadd vite om politikerne i Haugesund er klar over dette og om de synes en kompensasjon fra NAV på kr 66.000/år er for lite. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags