Til Løvemamma og alle andre mammaer og pappaer der ute.

Elisabeth Emberland, KrF

Elisabeth Emberland, KrF Foto:

Av
DEL

Leserbrev
Jeg har tenkt på deg. Tenkt mye på det å være mamma, være foreldre til et lite barn som gledet seg til skolestart. Jeg ser for meg gutten din; har en liten sekk på ryggen, med sin første skolematboks og med den store forventningen om at skolen den skulle bli noe stort.

Du skulle fått samme erfaringen som andre foreldre har kjent på før deg. - Hver gang du kjørte barnet ditt til skolen visste du det var et godt sted å være, med voksne du hadde tiltro skulle kunne gi barnet ditt mestring og læring.

Det å bo på rektors kontor må være vanskelig, spesielt vanskelig når du ser at andre barn trives og at ansiktene til deres mammaer ikke er preget av redsel. De andre barna opplever mestring, ditt barn blir mobbet og du blir sittende med en smerte.

Det er klart at du ikke kan være stille, den smerten barnet ditt har og den smerten du har den kan ikke bli tiet i hel. Du forteller om kampen, kampen om å få riktig hjelp til rett tid og bli sett på som den viktigste ressursen og kunnskapsbæreren du er i kraft av å være mamma. Du må i retten for å bli hørt- stemmen din er sterk og tydelig.

Rus er en kamp for livet og i det du kjemper med alt du har blir du møtt med motstand. Du må gå i gang med en enda vanskeligere kamp om å få lov til å kjenne barnet ditt og ikke miste den lille kontakten du har igjen.

Hver eneste stemme burde blitt hørt, hver eneste historie er verdt høre om. Hver eneste mamma og pappa burdet stått fram og fortalt, sammen blir vi sterkere og sammen kan vi få et oppgjør. Det er ikke et oppgjør med den enkelte skole, eller mobber. Det er et oppgjør med hvordan vi møter mammaer og pappaer som er bekymret for barnet sitt.

Du etterlyser politikerne, svaret for Haugesund må være «Familiens hus».

Mammaer og pappaer skal slippe å "overnatte" på rektors kontor. «Familiens hus» bør være et sted du kan velge å gå inn og få hjelp hos selv, uten henvisninger fra noen som helst. Her skal du få være den ressurssterke mammaen eller pappen du er og gitt den kunnskapen du har om barnet ditt og omgivelsene rundt og få et tverrfaglig tilbud der og da, så slipper vi å repetere opplevelsene løvemamma har hatt en gang til.

Kampen blant politikerne i Haugesund bør være i hva de kan gi av friske midler inn i prosjektet som nå skal planlegges for alvor og hva det kreves av et tverrfaglig tilbud for å imøtekomme de ulike utfordringene barn og ungdom står ovenfor. Den stemmen skal vi i KrF være tydelige på.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags