Ergoterapiens dag

Av
DEL

LeserbrevVi har alle ulike ønsker, mål og drømmer for livene våre. Vi har ulik oppfatning om hva som er viktig i livet.

Ergoterapeutene tenker på hverdags-aktivitetene, som mange av oss tar for gitt. Som for eksempel å kunne kle på seg, dusje, lage mat og handle. Ergoterapeuter har som mål å gjøre hverdagslivet mulig – for enda flere.

Ergoterapeuter bidrar til deltakelse og inkludering med vår kompetanse om samspillet mellom person, aktivitet og omgivelser. Manglende ergoterapitjenester har store konsekvenser for den enkeltes mulighet til å mestre det hverdagslivet de ønsker, inkludert deltakelse på skole og i arbeid. Ergoterapeuter bidrar til at den enkelte person deltar i hverdagslivet og tar i bruk egne ressurser. Dette er også viktig for å sikre bærekraftige helsetjenester i kommunene.

Ergoterapeuter jobber innen flere ulike områder. Noen jobber med de som akutt har fått en funksjonsnedsettelse. Andre jobber med brukere som fra fødsel har fått en skade/sykdom, og andre igjen med de som over tid opplever at de mestrer hverdagen mindre.

Vi er opptatt av brukers ressurser. Kan vi gjenvinne funksjon, eller må vi tenke kompenserende tiltak som eksempel hjelpemidler? Ergoterapeuter er med på å finner løsninger når det blir et gap mellom helsa og hverdagens krav.

En effekt og resultat av arbeidet vi gjør, er blant annet at brukere kan bo hjemme lengst mulig og at det blir tilrettelagt for at de skal kunne være aktiv deltakende i egen hverdag. Sammen med brukere finner ergoterapeuter løsninger som gjør at man kan leve et aktivt liv og delta i samfunnet.

På fredag 25. oktober feirer vi Ergoterapiens dag, så kom gjerne for en prat. Det vil være stand følgende plasser:
Haugesund kommune vil ha stand på Markedet mellom kl 11 – 15.
Revmatismesykehuset vil ha stand i foajeen på mellom 10-14.
Helse-Fonna vil ha stand utenfor kantina i 6 etg mellom 11-13.

Mvh ergoterapeutene
Haugesund kommune
HSR
Rehabilitering Vest
Helse-Fonna

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags