Mitt navn er Ingvild, jeg er 17 år og bor på vestsiden av Torvastad. Jeg har lest artikkelen i Haugesunds Avis om at bussavgangene på Torvastad skal økes på østsiden, men reduseres på vestsiden. Som ungdom på Torvastad er jeg avhengig av bussen, både til skolen og til andre aktiviteter. Derfor mener jeg at forslaget om å øke bussavgangene ikke bare kan gjelde for østsiden av Torvastad.

På østsiden av Torvastad bor det flest mennesker, og derfor kan jeg forstå hvorfor avgangene kan dobles her. Men det finnes allikevel både ungdom og voksne her på vestsiden som er avhengige av bussen, og hva skal vi gjøre da? Om avgangen ender i Vikjå for eksempel, må vi finne andre måter å komme oss hjem på. Som sagt tidligere bor jeg på vestsiden av Torvastad. Jeg bor også i tillegg i Kyrkjevegen som allerede har fått kraftig reduserte bussavganger. Her går bussen forbi én gang om dagen, som resulterer i at jeg allerede må gå langt for å kunne ta bussen til skolen. Om avgangene i tillegg reduseres, og jeg må gå av bussen på østsiden, kommer jeg til å bruke minst én time på å gå hjem. Dette syns ikke jeg er greit, og det er rett og slett urettferdig.

Jeg håper at vi ikke gjør forskjell på Torvadstadbuen, og lar alle som er avhengige av bussen slippe å gå langt med tung skolesekk på ryggen for å komme seg hjem. Jeg syns det er veldig flott at forbedring av bussene på Torvastad er under diskusjon, men jeg syns samtidig at de gode endringene skal gjelde for hele Torvastad!