30.000 pass på avveie

Av
DEL

LeserbrevTall fra Justisdepartementet viser at det hvert år havner over 30 000 norske pass på avveie. Noen blir ødelagt, noen blir frastjålet, mens noen blir mistet. Hvis ca. 30 000 pass årlig kommer på avveie, vil det si at det hele tiden er om lag 300 000 tilsynelatende gyldige pass som ikke er gjort rede for.

Regjeringen har vedtatt at det skal være en reduksjon i antall passkontor. Dette skjer for å sikre den nødvendige tryggheten og sikkerheten rundt utstedelse av nye pass.

Når så mange viktige ID- papirer er i hendene på feil folk er det viktig med gode sikkerhetstiltak. Det er viktig at vi vet hvem som har norske pass. At vi nå velger å legge ned enkelte passkontor handler om at vi vil sikre den nødvendige trygg- heten til det norske folk.

De nye passene og den nye utstedelsesstrukturen gjør at vi får samlet mer kompetanse, og på den måten gjør passene sikrere. De 77 gjenværende passkontorene skal sørge for at de passene som nå utstedes er nærmest umulig å forfalske.

Jeg synes det er veldig rart at Senterpartiet er så veldig imot den nye utstedelsesstrukturen, da dette er et tiltak man gjør får å skape mer trygghet for det norske folk. Senterpartiet må ta av seg de ideologiske skylappene å se at dette faktisk er nødvendige tiltak. Med 77 kontorer fordelt over hele landet sørger man også for en god dekning av kontorer. Nasjonal sikkerhet må prioriteres over Senterpartiets politiske tunnelsyn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags