Babels tårn

Av
DEL

LeserbrevHaugesund er blant de byene som «kjemper» om å få Røkke-tårnet. Der er 13 kommuner som «kniver» om giganttårnet på 225 meter. Vi kan også få et havforskningsskip fast stasjonert. I disse tider er dette selvfølgelig en yacht på ikke mindre enn 183 meter. Vi skal visst bli et nytt Monaco.

Beundringen lyser ut av øynene på et knippe politikere, som skulle de bygge Babels tårn. I motsetning til Bærum vil de gi blaffen i alt som heter byggeregler eller, i det minste, byggeskikk. Et misfoster skal definere hvem vi er, byen med tårnet. Det er som om vi endelig skal få tilbake vår selvtillit i denne avkroken på Vestlandet.

Den flate byen vår har sin sjarm. Den er ikke helt Skudenes, men sentrum hadde faktisk Skudenes-preg når jeg var ung og har litt igjen av det ennå. Flere hotell skaper liv i bymiljøet. De kan bare legge ned når det kommer 20 nye hotell-etasjer et sted der inne i tårnet.

Jeg har ennå ikke hørt vanlige folk som drømmer om et Røkke-tårn, men jeg er forundret over at det er så få motforestillinger. Likevel.. Skal et fremmedelement komme inn og totalt ta over førsteinntrykket av byen? Skal det overstråle oss hvor enn vi går og bli viktigere enn det gamle rådhuset? Hva symboliserer dette? Vi må visst endre i bysangen: Her seg Haugesund utbreder – vertikalt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags