Barn rømmer over tusen ganger i året fra offentlig omsorg

Best hjemme: All moderne forskning på området bygger under at barn har det best hjemme nesten uansett forhold i hjemmet skriver Ove Dag Knarvik. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

Best hjemme: All moderne forskning på området bygger under at barn har det best hjemme nesten uansett forhold i hjemmet skriver Ove Dag Knarvik. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSiden 2015 har det vært 5241 rømninger fra fosterhjem og institusjoner.

Her snakker de offentlige om adferdsproblemer og mer kontroll med barna uten å se på årsakssammenhenger til alle rømningene. Hvorfor det tror dere det gjør det?

Er det ut fra redsel for at systemet deres skal bryte sammen om sannheten kommer fram? Det fleste rømmer hjem til sitt biologiske opphav. Hvorfor det tror dere?

Jeg er ganske trygg på at dersom hjelp hadde blitt satt inn i hjemmet og barna hadde fått blitt i sine hjem, eventuelt hos besteforeldre og andre slektninger så hadde dette problemet vært løst.

Barna hadde fått det bedre og følt seg mer ønsket og foreldra følt seg mer trygge for barna sine. Uttrykket blod er tykkere enn vann har ikke oppstått ut fra ingenting. Det biologiske prinsipp må opp og fram skal vi ha håp om å berge disse barna / ungdommene.

Familievern og familieråd gjeving må inn i stedet for alle hals over hodet tvangsvedtaka som kun øker problema for dem som kanskje har det vanskelig. Det er ikke uten grunn at sykehusa nå har gått over til at foreldrene får være med barna ved sykehus innleggelser. Her har helsevesenet for flere ti år siden oppdaget traumene det er for barna å plutselig befinne seg uten sine foreldre. Barna blir mye roligere ved sykdom dersom en av foreldrene er med og støtter i vanskelige situasjoner.

All moderne forskning på området bygger under at barn har det best hjemme nesten uansett forhold i hjemmet. Derfor må snart politikere og vårt dysfunksjonelle barnevern snart oppdage det resten av befolkningen vet ut fra naturens side. Det er ingen vei utenom skal dette problemet med tvangsvedtak løses.

Naturen selv må få virke og myndighetene må legge til rette for det slik at familiene settes i fokus og hjelpes som enheter. Det er bare i ytterst få tilfeller hvor adskillelse fra foreldrene er nødvendig, også i slike tilfeller skader det barna for resten av livet om de mister kontakten med slekt og venner.

Veldig godt dokumentert av stadig flere fagfolk og forskning. Hvorfor skal pengene få styre barnevernet og ikke det medmenneskelige relasjoner basert på det biologiske prinsipp.

Hvorfor glimrer norske medier med sitt fravær i debatten? Hvorfor denne frykten for å skrive om avsløringer av lovbrudd og makt overgrep som blir begått i offentlig regi. Er det frykten for å miste presse støtten? Eller andre årsaker til den tilsynelatende totale mangel på engasjement?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags