Betong-barrierer

Betongbarrierer:  Det er eieren som har bestemt at disse klossene må stå foran Amandas hovedinngang.  Foto: Tor André Johannessen

Betongbarrierer: Det er eieren som har bestemt at disse klossene må stå foran Amandas hovedinngang. Foto: Tor André Johannessen

Av
DEL

LeserbrevEtter en del oppmerksomhet i media den seneste tiden, finner vi det naturlig å utdype hva som er bakgrunnen for utplasseringen av betongbarrierene utenfor Amanda Storsenter. Senteret er eid av Steen og Strøm som igjen er eid av franske Klépierre med 150 kjøpesentre over hele Europa.

Som følge av den økende terrortrusselen, der plasser som samler store menneskemengder er spesielt utsatt, har konsernet tatt en beslutning om at alle deres kjøpesentre i hele Europa skal ha slike barrierer foran inngangspartiene. Sikkerhetstiltakene bygger på vurderinger gjennomført for hele Europa samlet, og det er ingen spesifikk norsk eller skandinavisk vurdering som ligger bak. Vi registrerer at noen mener betongbarrierene utenfor senteret upassende, samt at vi skjønner om noen synes at de ikke er særlig pene. Dette er som tidligere uttalt en midlertidig løsning som vil bli erstattet med et bedre, permanent, penere alternativ neste år.

Det er likevel viktig å formidle at det hele skyldes en felles europeiske ordning for at folk skal følge seg trygge når de ferdens på sitt kjøpesenter. Også på Amanda.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags