Blått er blått

Av
DEL

LeserbrevDersom ikke Frp støtter et mistillitsforslag mot arbeidsminister Anniken Hauglie, vil partiet miste enda mer troverdighet.

Under Nav-skandalen kom det flere kritiske røster fra Frp-hold om at trygdeskandalen måtte få konsekvenser. Men partiet valgte å være lojale mot egen regjering, og statsråd Hauglie sitter fortsatt ved Kongens bord.

Etter at partiet valgte å gå ut av regjeringen er saken en annen. Flere fremtredende Frp-politikere hevder at de kommer til å kjøre sitt eget løp - og stemme fra sak til sak. Spørsmålet er om partiet fremdeles er så nært knyttet til Høyre at de kommer til å frede Hauglie.

Så langt stiller Frp seg avventende.

I tillegg kan en spekulere i om Frp etter neste valg igjen vil gå sammen med Høyre. Både Venstre og KrF har den siste tiden - og lenger enn det - ligget under sperregrensen på meningsmålingene. Holder den tendensen seg, kan det igjen bli en blå-blå regjering.

Det er ikke utenkelig. Det har det vært før. Før Høyre falt for fristelsen til å dra inn to partier til.

Dessuten er det ingen som vet hvor Sp hopper. Det er liten tvil om at politikken deres er mye lik Frps. Og Sp har i årevis vært et borgerlig parti. Det er i de siste årene partiet har gått hånd i hånd med Ap og SV i politikken.

Så mye kan endre seg til neste stortingsvalg, som ikke er før om halvannet år.

Og at Frp stadig vekk signaliserer at de ikke lenger er et støtteparti for regjeringen - og at de vil stemme fra sak til sak - vil tiden vise. Det er lov å tvile.

Blått er blått. Og fargen kan man ikke viske vekk - selv om Høyre ser ut til å ha gått mer og mer over til sentrum.

I hvert fall utad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags