Blått er blått

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dersom ikke Frp støtter et mistillitsforslag mot arbeidsminister Anniken Hauglie, vil partiet miste enda mer troverdighet.

Under Nav-skandalen kom det flere kritiske røster fra Frp-hold om at trygdeskandalen måtte få konsekvenser. Men partiet valgte å være lojale mot egen regjering, og statsråd Hauglie sitter fortsatt ved Kongens bord.

Etter at partiet valgte å gå ut av regjeringen er saken en annen. Flere fremtredende Frp-politikere hevder at de kommer til å kjøre sitt eget løp - og stemme fra sak til sak. Spørsmålet er om partiet fremdeles er så nært knyttet til Høyre at de kommer til å frede Hauglie.

Så langt stiller Frp seg avventende.

I tillegg kan en spekulere i om Frp etter neste valg igjen vil gå sammen med Høyre. Både Venstre og KrF har den siste tiden - og lenger enn det - ligget under sperregrensen på meningsmålingene. Holder den tendensen seg, kan det igjen bli en blå-blå regjering.

Det er ikke utenkelig. Det har det vært før. Før Høyre falt for fristelsen til å dra inn to partier til.

Dessuten er det ingen som vet hvor Sp hopper. Det er liten tvil om at politikken deres er mye lik Frps. Og Sp har i årevis vært et borgerlig parti. Det er i de siste årene partiet har gått hånd i hånd med Ap og SV i politikken.

Så mye kan endre seg til neste stortingsvalg, som ikke er før om halvannet år.

Og at Frp stadig vekk signaliserer at de ikke lenger er et støtteparti for regjeringen - og at de vil stemme fra sak til sak - vil tiden vise. Det er lov å tvile.

Blått er blått. Og fargen kan man ikke viske vekk - selv om Høyre ser ut til å ha gått mer og mer over til sentrum.

I hvert fall utad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken