Blindtarm Sveio

UTKANT: Sveio har vært utkant i Hordaland, og kommer til å bli en enda større utkant når den politiske makt legges til Bergen, Førde i Sunnfjord og Sogndal, skriver Helge Sveen. Arkivfoto: Kjell Strand

UTKANT: Sveio har vært utkant i Hordaland, og kommer til å bli en enda større utkant når den politiske makt legges til Bergen, Førde i Sunnfjord og Sogndal, skriver Helge Sveen. Arkivfoto: Kjell Strand

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg har tidligere tatt til orde for at Sveio kommune burde gjøre som Ølen og søke overgang fra Hordaland til Rogaland og å fusjonere med nabokommunen.

Jeg har også hatt innlegg i dette forum om at Sveio burde bli nordre bydel av Haugesund.

Dette har ikke fått gehør hos de politiske partier i Sveio, og spesielt negativt hos ledende byrokrater i Sveio sin administrasjon.

Også politikere i ledende politiske verv er redde for sine posisjoner.

Sveio har vært utkant i Hordaland, og kommer til å bli en enda større utkant når den politiske makt legges til Bergen, Førde i Sunnfjord og Sogndal.

At skillet mellom Vestlandet og Rogaland/Agder går mellom Haugesund og Sveio er etter min mening svært kunstig.

Sveio blir en blidtarm uten landegrenser til sitt eget fylke.

Det sies at Sveio vil være en utkant selv om en blir overført sørover, ja, men det er da bedre å være et tyngdepunkt sammen og som en del av Haugesund, enn et liv alene på Vestlandet.

Hadde politikerene i Sveio vært voksne nok til å fått arrangert en folkeavstemming, er jeg sikker på at flertallet ville gått sørover.

Den politiske ledelse med ordfører og varaordfører er både opprinnelig fra og bosatt i nordre del av Sveio og har dermed følelser for minibyen Stord som aldri kan måle seg med Haugesund.

Den nye fylkessvei 47 vil gi storparten av innbyggerne i Sveio mindre enn en halvtime tur retur kjøretur til Haugesund.

Min oppfordring til politikerne i Sveio er å søke overgang til Rogaland og fusjon med Haugesund.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags