Borgerlig høyrekaos

Av
DEL

MeningerAllerede før blekket er blitt tørt på regjeringsplattformen, er samarbeidet i ferd med å flyte ut i borgerlig høyrekaos. På bare noen få uker har vi fått flere eksempler på at hestehandelen har dreid seg om at Erna Solberg og Høyre skal beholde egne posisjoner og kunne gjøre de aller rikeste enda rikere. Mens behandlinga av vesentlige saker for oss i det breie lag av befolkninga mildt sagt spriker:

• Dager etter at hun smilende signerte på regjeringsplattformen, kaller Trine Skei Grande endringene i abortloven «en pause». Hun påstår allerede nå at hun skal ta omkamp på innskrenkning av kvinners rettigheter til valget om under to år.

• Klarer du å bære 6 flasker vin etter en tur til utlandet så får du fortsette med det. Dette gjør vondt for KrF og de i Frp jubler.

• Frp slår på stortromma og mener kontantstøtten er hemmende for integreringen – men har uten å blunke gått inn for videreføring av kontantstøtten i regjeringsplattformen.

I avisene leser vi at stadig flere mener Erna Solberg gjør en dårlig jobb som statsminister. De andre partiene forsøker så godt de kan å distansere seg fra den «historiske» plattformen de akkurat har presentert. Evnen og viljen til å ta ansvar for politiske beslutninger synes fraværende. Men mest alvorlig er de faktiske konsekvensene av høyrepolitikken: Forskjellene mellom de rikeste og det breie lag av befolkninga skyter fart. Vanlige arbeidsfolk som på jernbanen blir fratatt pensjoner. Lønninger presses ned. Bit for bit svekkes velferdsstaten gjennom privatisering på stadig nye områder, til gunst for smale finansinteresser. La meg ta et eksempel:

Jeg håper alle bruker stemmeretten i høstens valg for å gi en klar beskjed: Dette finner vi oss ikke i. Norge er mulighetens land, og vi fortjener ledere som jobber for vanlige folk i hele landet vårt! 8. mars skal vi sammen gå ut i gatene og demonstrere mot Høyre Regjeringen som har svekket kvinners rettigheter. 1. mai skal vi sammen med fagbevegelsen gå ut og si at det er ikke akseptabelt at en som jobber deltid og i perioden 2014–2017 har hatt en reallønns nedgang på 20.000 og en som tjener 1 million har hatt en nedgang på 10.000 – dette er ikke rettferdig! Dette er gjenkjennbar Høyre-politikk som vi ikke vil ha.

Arbeiderpartiet vil gå til valg på å ta fellesskapet videre. Vi vil ha pensjon fra første opptjente krone. Vi vil gjøre som Utsira og servere skolemat til ungene. Vi vil fortsette kampen mot deltid og få flest mulig over i hele og faste stillinger. I dag står ikke ungdom med lua i hånda men med mobilen i hånden. De håper arbeidsplassen skal melde om ledige vakter.

Slik vil vi ikke ha det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags