Da Ap forlot industriarbeideren

Av
DEL

MeningerFra det ble funnet olje i Norge på slutten av 1960-tallet, har de store partiene stått sammen om å videreføre hovedlinjene i petroleumspolitikken.

Arbeiderpartiets nei til konsekvensutredning av Lofoten er ikke bare et brudd på denne tradisjonen, men markerer også partiets endelige brudd med den norske industriarbeideren.

Da Jonas Gahr Støre åpnet landsmøtet til Arbeiderpartiet, hevdet han at den norske olje- og gassnæringen i framtiden skal utvikles, og ikke avvikles. Dagen etter sørget partiet hans for at dette utsagnet kun står igjen som et tomt og innholdsløst løfte.

Arbeiderpartiets nei til oljeleting i Lofoten sørger for at det for første gang i historien er et flertall på Stortinget imot å undersøke området nærmere.

Oljedirektoratet har anslått at det i områdene rundt Lofoten ligger olje- og gassforekomster som kan sikre enorme inntekter til fellesskapet, og som trolig vil sørge for tusenvis av nye arbeidsplasser i lokale næringer.

Som et symbolsk vedtak i klimaets navn, er dette inntekter og arbeidsplasser Arbeiderpartiet nå sier nei til. Det tidligere industripartiets nye politikk har med andre ord forlatt industriarbeideren.

Det framstår som åpenbart at veksten til partier som Rødt, SV og MDG i Oslo, har dratt Arbeiderpartiet langt til venstre i næringspolitikken. I et forsøk på å hindre ytterligere velgerflukt fra partiet, ser det ut til at Oslo-makten internt i Arbeiderpartiet har lyktes i sitt forsøk på å tekke velgere i Oslo framfor å støtte opp under industriarbeideren på Vestlandet.

Alle som er opptatt av norske arbeidsplasser og bærekraften til velferdssamfunnet vårt, bør være bekymret for ringvirkningene av Arbeiderpartiets avvisning til oljeleting i Lofoten.

Når et parti som hevder å representere arbeidere forhandler vekk en så viktig næring internt, er det verdt å tenke over hva de er villige til å ofre i en eventuell regjeringskoalisjon med partier som Rødt, SV og MDG.

I motsetning til i Arbeiderpartiet, står vi i Fremskrittspartiet på industriarbeiderens side i petroleumspolitikken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags