Det er trygt å føde i Norge, Pollestad!

Av
DEL

LeserbrevDet er ikke Stortinget som skal bestemme hvor lenge en kvinne har behov for å ligge på sykehus etter en fødsel. Det er en medisinsk vurdering som gjøres best av leger og jordmødre. At Senterpartiet mener de er bedre egnet enn helsepersonell til å avgjøre hvor lenge man skal ligge på sykehus er absurd.

Senterpartiets ønsker å svekke sykehusfinansieringen i landet vårt ved å redusere den delen av budsjettet som er basert på aktiviteten til sykehuset. Det betyr at en mindre del av sykehusenes budsjett er tilpasset sykehusets behov. Derfor er det oppsiktsvekkende av Pollestad å beskylde Høyre for å ville kutte i liggetid av økonomiske hensyn.

Redd Barna har kåret Norge til verdens beste land å være mor i. Norge er blant landene i Europa med aller lavest spedbarnsdødelighet. Alle nybakte mødre og nyfødte barn skal få støtten de trenger når de reiser hjem fra sykehuset. Det er trygt å føde i landet vårt, og vi jobber for å gjøre det enda bedre. Skremselspropagandaen fra Senterpartiet må derfor ta slutt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags