En tekst kan alltid tolkes forskjellig

Av
DEL

LeserbrevIgjen prøver Trygve Hagland å gi et inntrykk av at det var de som gikk inn for å ekspropriere som følger lokalvalgs programmet 2015 – 2019 til Karmøy FrP og at vi andre ikke holder våre løfter til våre velgere når en ikke går inn for ekspropriasjon til FMP. La oss dvele ved det som står skrevet i programmet. «Karmøy Fremskrittsparti vil støtte  opp om private initiativer som kan bidra til økt turisme på Karmøy og Haugalandet, for eksempel zoologisk hage, golfbaner, motorsportanlegg, sjøsportsentra etc.»

Skal en slik tekst i lokalvalgprogrammet gå foran et av partiets fundament som er privat eiendomsrett? I mine og mange andres øyne nei. Jeg var lokallagets valgkampleder og aktiv under valgkampen i 2015 og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har aldri lovet en velger å ekspropriere i denne saken i noe fora. Videre henviser han til at stemmegivningen 23.10.17 viser at FrP alltid har støttet FMP vedrørende ekspropriasjon. Det er heller ikke helt sant om en ser tilbake til etter valget i september 2015 og holdningen da. Av de 9 innvalgte ville 5 av de fast innvalgte stemt for og 4 mot, Randi Wisnæs var mot ekspropriasjon i denne saken som medlem i Karmøy FrP. Det knappe flertall ville blitt snudd ved et fravær av dem som ville stemme for, siden Bente Tjøsvoll er 1 vara og undertegnede 2 vara i kommunestyret.

Spørsmålet jeg har til disse personer som mener at FMP er så samfunnsviktig at andre spørsmål må vike er, hvor langt vil dere gå for å gjennomføre prosjektet? Er deres støtte eller binding til saken av en slik karakter at dersom FMP ikke klarer å fullføre prosjektet økonomisk vil en da gå inn for at kommunen skal gå inn med større midler eller utvidede garantier? Det trenger ikke stoppe ved behandling om ekspropriasjon for å ferdigstille prosjektet.

Kenneth Lodden

Lokallagsleder Karmøy FrP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags