«Farlige» og stygge bossdunker

Av
DEL

LeserbrevBossdunkene i Haraldsgata er gamle, stygge og ikke minst «farlige».

Jeg ser daglig folk som putter armen nedi på jakt etter tomflasker og pant. Med farlige mener jeg at det som ligger oppi kan skade folk; hundelortposer, sprøytespisser, glass, snusposer, gamle matrester mm.

Jeg ønsker at man setter fokus på dette. Jeg vil ha egne flaskestasjoner hvor hvem som helst kan hente ut flaskene for å pante dem. La dem henge på bossdunkene gjerne utformet som en gjennomsiktig flaske med en luke nederst til å hente ut flaskene i.

Det er bærekraftig og miljøvennlig å pante.

I Sildajazzen og ved andre arrangementer i byen bør slike dunker selvsagt også settes ut der det er aktuellt.

Når det gjelder bossdunkene finnes det i dag løsninger der dunkene komprimerer bosset og det trengs ikke så ofte tømming. Disse sparer miljøet for mange plastsekker og de som tømmer får tid til annet arbeid.

Jeg har også sett bossdunker med hylle hvor folk kan sette vekk ting til dem som trenger det mer enn dem selv. Fest også et skikkelig stort askebeger på bossdunkene, utrolig at det ligger så mange sneiper og snusposer i gaten. Småfuglene plukker det opp og tror det er mat. Når ting er godt tilrettelagt blir det også brukt - det er selvsagt opp til oss selv å bruke dem.

Jeg stiller til gjenvalg for Arbeiderpartiet i høst og dette er en av sakene jeg vil ha fokus på. Kanskje liten, men viktig likevel.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags